spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Nicușor Dan, un offshore, fiul Vulpii și un abonat la Enel...

EXCLUSIV/ Nicușor Dan, un offshore, fiul Vulpii și un abonat la Enel și Electrica

-

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat că ar fi cumpărat un teren 7.460 mp în Predeal după ce a făcut un împrumut de de la Garanti Bank de 72.791 euro, restul de bani fiind plătiți din vânzarea unei firme. Zilele trecute au apărut dezvăluiri despre un trecut pe care Nicușor Dan nu l-a relatat niciodată.

Dan a declarat că nu știe la cine ar fi ajuns firma sa care apoi ar fi fost revândută. Numai că aici Nicușor Dan se pierde în explicații care nu se confirmă.

Liderul USR a precizat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că, înainte cu un an de a cumpăra terenul, respectiv în 2006, a vândut o firmă. „Atlas se numea și am vândut părțile sociale pentru 180.000 de euro”, a spus Nicușor Dan. El a mai spus că a făcut un credit la bancă de 100.000 de euro, pentru a lua terenul, având deja 80.000 de euro. Întrebat de ce a mai făcut credit bancar, de vreme ce avea suma echivelentă pentru cumpărarea terenului, din vânzarea firmei, Nicușor Dan a precizat că a cheltuit cei 100.000 de euro din tranzacția părților sociale.

- Advertisement -

Oficial, liderul USR locuiește cu soția și fiica de câteva luni într-o garsonieră închiriată în cartierul Militari din București.

CUI I-A VÂNDUT NICUȘOR DAN FIRMA?

- Advertisement -

Conform declarațiilor sale a vândut unei companii numite SC Proca Romania SRL Bucuresti, care ar fi vândut mai apoi unei alte firme. Numai că trazancția de preluare a SC Proca  a avut loc în 2006, ci nu în 2008 cum afirmă liderul USR.

În 6.06.2006, Consiliul Concurenței a avizat operatiunea de concentrare economica realizata prin achizitionarea controlului de catre Foliteck Limited – Cipru asupra SC Proca Romania SRL Bucuresti.

Foliteck LimitedCipru este o societate de investitii si consultanta in management. „Foliteck” face parte din grupul de firme controlate, direct sau indirect de dl. Radu Octavian Claudiu, un grup in componenta caruia sunt 2 societati cu sediul in Cipru si Olanda, respectiv Foliteck Limited si RTC Holding BV, iar restul de 68 de agenti economici activeaza in Romania, pe diferite piete ale produselor, care includ produse alimentare si nealimentare. se spunea în documentul Consiliului Concurenței.

Datele de la Registrul Comerțului, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial din 2009, arată că firma la care era asociat Nicușor Dan se numește Atlas Computers Comimprodex SRL, iar părțile sociale au fost vândute de liderul USR în august 2008, adică după contractarea creditului.

Foliteck Limited deținea mai multe firme, o parte din ele enumerate în documentul Consiliului Concurenței: societatile comerciale Sistec SA , Astra Plus SRL , Best Computers International SRL , RTC Mobicom 2000 SRL , Octra New Tech SRL , Best Serv Impex SRL , Standard Business SRL, RTC Holding SA, Best Distribution SRL si Ranco Promotional.

LEGĂTURA CU FIUL FOSTULUI ȘEF DOI ȘI UN SFERT

Interesant este că în funcția de cenzor la Foliteck apărea în aceea perioadă un anume Adrian Marghescu, dar cenzor şi la AMGAZ SA cănd compania se afla sub controlul lui Peter Braun, un personaj cu conexiuni foarte interesante. Acesta i-a dat apoi firma lui Alin Ardelean, fiul fostului șef al Doi și un Sfert, Virgil Ardelean. Compania Amgaz Furnizare SRL face parte dintr-un grup de companii (Infochem, AMGAZ SA) infiinţate de Horia Roşu, fostul consilier al ministrului PSD al Industriilor, Dan Ioan Popescu.

Despre Virgil Ardelean s-a spus în presă că ar fi unchiul lui Dacian Cioloș.

Octavian-Claudiu Radu este cel care deținea la aceea vreme Foliteck Limited.

Octavian Claudiu Radu, ales, în 2004, ca deputat PDL-PNL de Dâmboviţa, a demisionat la scurt timp din Parlament. El este cunoscut în mediul de afaceri ca fiind fondatorul grupului de companii RTC, care deţine şi reţeaua de magazine Diverta. Radu a vândut, în 2011, reţeaua RTC către fondul de investiţii suedez Oresa Ventures. În septembrie 2015, Octavian Claudiu Radu a fost numit ca membru în Consiliul de Administraţie al Prodpast Imobiliare, un dezvoltator al proiectului Veranda Mall Obor.

Începând cu anul 2007, până în prezent, atât Enel Energie, cât şi Electrica SA au atribuit companiei controlate de Octavian Claudiu Radu contracte în valoare de nu mai puţin de 138.488.848,5 lei cu TVA inclus, adică de 31.164.201,9 euro.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img