DNA Ploiești continuă se pare să își păstreze metodele de lucru, nu tocmai ortodoxe, care l-au făcut celebru pe fostul procuror anticorupție Mircea ”Portocală” Negulescu. Și care i-au mai atras acestuia din urmă eliminarea din cadrul DNA plus câteva dosare disciplinare pentru mai multe abateri. Mai exact este vorba de identificarea unor persoane care să scrie așa zise denunțuri care să ”umple” în dosare lipsa de probe a anchetatorilor. Concret, acum este vorba de dosarul Romprest ajuns la DNA Ploiești după ce a fost în instrumentarea structurii centrale și în care principalul personaj anchetat, deocamdată, este Florian Walter, actualul acționar majoritar al companiei.

În cazul Romprest personajul care pare să îndeplinească rolul de ”om bun la toate” al procurorilor anticorupție de la Ploiești este chiar actualul vicepreședinte al companiei, Bogdan Adimi (foto).

Acesta din urmă are și ”antecedente”, fiind investigator cu identitate reală în dosarul în care procurorii din structura centrală a DNA cereau în urmă cu ceva timp arestarea lui Răzvan Murgeanu, fost vicepreședinte chiar al Romprest. Mai pe scurt, Adimi a ajutat procurorii să strângă probe împotriva celui care deținea funcția pe care o ocupă acesta în prezent. Astfel, în cazul de față surse judiciare spun că Bogdan Adimi ar fi făcut mai multe denunțuri la DNA Ploiești.

Relatiile lui Adimi cu DNA sunt cu mult mai vechi, acesta lăudându-se apropiaților săi că este nepotul Laurei Codruța Kovesi, scria recent Evenimentul Zilei.

„Încă de la venirea sa în compania Romprest, Bogdan Adimi a început să cheme angajati la mai multe întâlniri. La unele din întâlniri am participat și eu. Adimi a inceput să ne spună că el este colaborator al DNA și că a lucrat cu SRI și cu DNA. Odată, Adimi și Razvan Duca ne-au arătat că au pe telefon numărul personal al lui Coldea și ne-au zis că pot să îl sune oricând să îi ceară ajutorul. În aceeași întâlnire, Adimi ne-a spus că lucrează cu o procuroare de la DNA Ploiesti care i-a luat locul lui Portocală și că a făcut mai multe denunțuri și că el o să aresteze mai mulți oameni importanți în luna septembrie. Ne-a propus și nouă să mergem la DNA, să facem denunțuri ca să ne ajute după ce o să preia el compania. De mai multe ori, Adimi se lauda că este nepotul lui Kovesi, că are relații la DNA și este foarte periculos.Se lăuda ca el l-a arestat pe Murgeanu și pe Max Bălășescu și că el este colaborator și poartă tot timpul fire pe el”, ne-a declarat o sursă din apropierea lui Bogdan Adimi, mai spunea EVZ.

DECLARAȚIE FLORIAN WALTER:

“Bogdan Adimi a folosit tehnici imorale si de santaj pentru a obtine functia de vice-presedinte al companiei Romprest. Confirm ca in ultimele luni aceasta persoana m-a amenintat direct si prin intermediari ca lucreaza ca denuntator si ca ma va aresta si imi va aresta familia, inclusiv prin amenintari la adresa copiilor mei. Sunt convins ca autoritatile statului vor face lumina in acest caz. “

UN MESAJ AL LUI BOGDAN ADIMI PE WHATSAPP: Sunt niște gândaci ei pt mine, lupta e câștigată

“Iar acesta lupta a lui COSMIN cu mine din punctul meu de vedere, este câștigată și știi bine ce înseamnă când zic câștigată. Sunt niște gândaci ei pt mine.”

Situația lui Adimi este similară cu cea a unui interlop prahovean, Răzvan Alexe, conectat la cercurile PSD din Prahova, folosit de procurorul Mircea Negulescu pe post denunțător de serviciu. De altfel Adimi și Alexe sunt buni prieteni.

Și asta după ce în celebrul caz ”Dosarul Păvăleanu”, unde s-a decapitat o rețea de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro, procurorul Negulescu a fundamentat atât de bine cererea de arestare a lui Răzvan Alexe încât acesta a fost lăsat în libertat de judecători. De atunci, cu o scurtă pauză când a fost arestat câteva luni în dosarul Mircea Cosma în perioada în care Mircea Negulescu nu ajunseseră procuror DNA și nu putea controla situația, Alexe a fost mereu liber să-și facă afacerile în condițiile în care făcea constant denunțuri pe diferite ținte ale DNA Ploiești.

Fără a putea nici măcar sugera că Bogdan Adimi este un interlop remarcăm că derularea evenimentelor din dosarul Romprest arată că actualul vicepreședinte al companiei pare să aibă statutul de protejat al unor personaje din cadrul organelor de cercetare penală în schimbul informațiilor furnizate și nu o calitate de denunțător reală așa cum prevede legea.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?