spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeEXCLUSIV/ Milițianul PSD, turnător la Securitate, făcut general-locotenent cu trei stele de...

EXCLUSIV/ Milițianul PSD, turnător la Securitate, făcut general-locotenent cu trei stele de Iohannis

-

Președintele Klaus Iohannis l-a înaintat joi la gradul de general-locotenent  cu trei stele pe Costică Voicu. Fost şef al Poliţiei Române în perioada guvernării PSDR, Voicu a fost avansat de fostul preşedinte Ion Iliescu la gradul de general de divizie cu două stele, în 1996.

Detronat de la şefia poliţiei în 1997, după ce la Cotroceni s-a instalat Emil Constantinescu, Costică Voicu a fost tras pe linie moartă până în 2000, când PSD a preluat din nou puterea. La acel moment, a primit şi o funcţie pe măsura gradelor: rector al Academiei de Poliţie.

- Advertisement -

voicuA fost acuzat de-a lungul timpului de implicare în afaceri necurate, printre care blocarea dosarului Jimbolia privind contrabanda cu petrol în fosta Iugoslavie în care erau pomenite nume importante din serviciile secrete.

Deşi de-a lungul timpului asupra sa au planat suspiciuni de corupţie în privinţa modului în care erau acordate diplomele de licenţă la Academie şi, mai mult, în timpul mandatului său, Corpul de Control al Ministerului Internelor a descoperit nereguli la această instituţie, legate nu doar de modul în care au fost cheltuiţi banii publici, ci şi în organizarea examenelor de admitere, Costică Voicu a rămas neclintit de pe scaun timp de opt ani.

- Advertisement -

După ce a fost nevoit să părăsească Academia, Voicu – acuzat şi de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii că ar fi făcut poliţie politică -a predat la„Spiru Haret”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img