spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăExclusivEXCLUSIV/Mihail Neamțu vrea în AUR

EXCLUSIV/Mihail Neamțu vrea în AUR

-

Mihail Neamțu, fost purtător de cuvânt al PMP, ex-PNL, M 10, Noua Republică, ARD, PNȚCD, negociază pentru a deveni membru AUR, au spus surse politice pentru FLUX 24. El vizează chiar funcția de purtător de cuvânt al partidului lui George Simion și Claudiu Târziu.

- Reclama -

În adolescență, Neamțu a publicat texte favorabile lui C.Z. Codreanu, liderul Mișcării Legionare. Astfel, în numărul 11/47, p. 14 din anul 1994 al revistei sibiene Puncte Cardinale, încă minorul Neamțu scria următoarele:

- Advertisement -

„Să ne mai întrebăm atunci de ce acești numeroși «intelectuali», mulți dintre ei gazetari, istorici sau analiști politici […], nu pot înțelege Legiunea și pe Căpitanul ei? Nu pot înțelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mișcare spirituală, o școală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povața lui Hristos, Marcu 11, 23), «intră cel ce crede nelimitat» și rămâne afară «cel ce are îndoieli»”.

Într-un volum publicat în 2010, Mihail Neamțu a explicat simpatiile trădate de acest articol publicat la 16 ani, denumindu-le „paragrafe infantile” și punându-le pe seama unei „ignoranțe istorice și sentimentale” pe fondul căruia s-a lăsat influențat de discuțiile purtate cu foști deținuți politici din Arad în contextul unei „crize de valori [și al unei] nevoi de repere a unei întregi generații formate după 1989”. El a dezavuat acele texte, afirmând că nu avea nicio argumentație pentru a „pune semn de egalitate între excelența culturală a generației de la 1927 și opțiunea ei politică” și că nu era „în temă cu violența endemică și politicile rasiale ale guvernului legionar din 1940”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img