spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Mega tunul Telekom România: TĂCEREA SRI

EXCLUSIV/ Mega tunul Telekom România: TĂCEREA SRI

-

de ADRIAN RADU, fost ofițer SRI

Telekom Romania se ocupa, in secret, de o reorganizare,  prin restructurarea personalului. Astfel,  peste 1500 de salariati romani vor fi disponibilizati incepand cu 1 iulie 2017, „de comun acord”, astfel incat, atat sindicatele cat si Statul Roman sa nu aiba un motiv de blocare a procesului „secret” de infiintare a noului „New Telekom”.

- Advertisement -

Nimeni nu se intreaba daca se face in beneficiul companiei sau daca se urmareste decapitalizarea acesteia pentru vanzarea actiunilor sub un prag acceptabil pentru „potentialii” investitori (Ex: RCS-RDS, etc).

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ Una din marile afaceri ale SRI: Gențile de bani din pădurea Băneasa şi Germania

- Advertisement -

Oare Statul Roman a „uitat” ca are calitatea de actionar cu 46% ?

Serviciul Roman de Informatii nu cunoaste acest aspect? Nu detine informatii sau se ocupa doar de „iepuri” pe care ii prezinta drept „mistreti”?

Va prezentam, in exclusivitate,  o prima informare “interna”(ianuarie 2017) despre reorganizarea TELEKOM ROMANIA.

 Ce raspuns ofera Statul Roman, opiniei publice, despre aceasta procedura care trebuie aprobata in CA si cu acordul actionarului roman care detine inca 46% din actiunile TELEKOM. Nu se va face o disponibilizare colectiva ci, prin intelegere “amiabila” tocmai ca statul sa nu poata intreveni prin Ministrul Muncii conform legii. Sindicatele inca nu au o reactie publica si asta denota poate altceva (adica o cumparare disimulata a reprezentantilor acestora sau alte negocieri confidentiale cu acestia). Dar BNS sau alte structuri sindicale mari de ce nu intervin si ei in mod public sa puna intrebari cu ce se va inampla cu personalul disponibilizat (cca. 1500 persoane sunt tinta vizata de managementul mercenar al TELEKOM ROMANIA. Directorul general al companiei este cel care asta facea in Slovacia de unde a fost adus. Se pricepe la disponibilizari mai mult decat la eficientizari ale companiei de comunicatii electronice). Declaratiile politice ale  PSD si ALDE au fost ca asigura protectie sociala cetatenilor si salariatilor din Romania, mai ales in fata companiilor transnationale cu actionari straini . Ce parere au Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Calin Popescu Tariceanu, etc?

 O informare interna a sindicatului TKR, la inceputul lunii ianuarie 2017

Subiect: Informare reorganizare TKR

Buna seara,

Astazi a avut loc o intalnire cu dl. Miroslav Majoros – Directorul General  TKR si cu dna. Carmen Dumitrache – Director Executiv Resurse Umane TKR, subiectul fiind proiectul New Telekom, cel despre care va spuneam acum ceva timp ca va fi implementat in 2017.
In ce consta acest proiect:

–        Procentele pe care le detine Grupul Telekom in piata de IT&C in acest moment in urban si rural ne duc in directia imperios necesara de regandire a strategiei vanzarii serviciilor comerciale. In acest sens vor fi create si dezvoltate doua structuri de business, una pentru serviciile de mobil si una pentru serviciile de broadband si tv. Aceasta va trebui sa conduca la cresterea procentelor Telekom, pe urban si rural, initiative ce sunt necesare pentru a putea face fata concurentei acerbe cu care ne confruntam.

–        Se va lansa un portofoliu nou pentru produsele de mobil si este posibil sa fie modificat si portofoliul de servicii pe fix.

–        Este posibil sa ajungem la situatia de a putea prezenta oferte diferite pe zone geografice, in functiile de studiile de piata din zona respectiva.

A doua parte a discutiei a constat in prezentarea generala a procesului de reorganizare la nivelul Companiilor din Grupul Telekom. In ceea ce ne priveste am intrebat ce se intampla cu partea de fix si am solicitat sa ne fie precizate masurile ce vor fi luate in acest interval.
Intregul proces de reorganizare va fi  finalizat pina la sfarsitul lunii iunie 2017, urmand ca de la 1 iulie sa intre in vigoare noua structura de business, pe toate Directiile ExecutiveTelekom (partea de fix).
Detaliile le vom primi asa cum prevede Contractul Colectiv de Munca, cu 20 de zile inaintea punerii in practica a planului de reorganizare pe fiecare Directie Executiva.
Reorganizarile vor fi simultane atat la nivel de management, cat si la nivel de personal de executie, astfel incat totul sa fie functional la data de 1 iulie. Am solicitat sa ni se prezinte modalitatea sub care vor pleca cu acordul partilor cei afectati de reorganizare, fie ei manageri, fie ei personal de executie.
Directorul General ne-a precizat ca acum este o faza incipienta a implementarii proiectului, modalitatea sub care vor pleca oamenii (cat si propunerile noastre de a se adauga ceva in plus fata de metodologia actuala ( salarii duble) in functie de vechimea si varsta celor afectati), urmeaza sa fie discutata ulterior.
Fiecare Director Executiv va trebui sa isi reorganizeze Directia Executiva, in sensul simplificarii organigramei, scopul fiind reducerea timpilor de furnizare a serviciilor.
Spre sfarsitul lunii martie vom avea mai multe date pe care vi le vom adduce urgent la cunostinta.
Deasemenea daca in momentul in care dvs. sunteti anuntati de data inceperii procesului de evaluare sau de selectie, daca printre dvs. sunt cazuri sociale, va rugam sa ne aduceti la cunostinta acest lucru, pentru a le putea prezenta si sustine la Resurse Umane, pe baza documentelor si declalaratiilor celor in cauza.

Respect,
Ioan Andrei   –   Presedinte SNTc
Marian Mihai – Primvicepresedinte SNTc

 

 Va prezentam un alt comunicat (din 22.02.2017) al sindicatului SNTM, comunicat care ne pune serios pe ganduri:

 Dragi membrii SNTM, dragi colegi,  

 Vom depune orice efort de susținere, atât legal prin intermediul avocaților, dar si mai ales prin intermediul partenerilor sindicali, respectiv prin Confederația BNS, care probabil urmează să fie împuternicită pentru a reprezenta interesele sindicatului semnatar in discuțiile bipartite / tripartite, care vor urma in perioada următoare, in a sprijini membri, in ceea ce ați fost deja informați, că urmează să se întâmple in perioada imediat următoare – NEW TELEKOM PROJECT.

 Astfel, in întâlnirea de ieri cu dl. Miroslav MAJOROS – CEO Telekom si dna. Carmen Cristina DUMITRACHE –Chief Officer HRam solicitat pentru membri sindicatului semnatar, să fim consultați cu privire la metodologiile de evaluare si modalitatea prin care aceștia urmează să fie disponibilizați, așa încât să evitam plecarea salariaților cu adevărat implicați in muncă si in progresul companiei.

 De data aceasta, s-a precizat, ca nu se vor mai aplica plecări voluntare. Salariații in cauza vor fi sesizați pentru eventuale opțiuni pe care compania le va pune la dispoziție individual.

In mod cert, o disponibilizare a salariaților, fie si prin reorganizare, trebuie sa aibă in conținut, cel puțin, prevederile legale si ale CCM TKRM aplicabil.

 In discuțiile purtate au fost evidențiate următoarele:

 §  Crearea unei noi structuri organizaționale pe baza de profitabilitate si nivel de conducere redus.

§  Ofertarea clienților se va face regional, respectiv 5 regiuni, pe categorii de clienți din mediul rural sau urban.

§  Bucuresti, este constituit într-o regiune si va avea, totodată, rol de centralizare a tuturor regiunilor d.p.d.v. financiar, etc.

§  Regiunile vor fi conduse de un manager, care in baza mandatului primit va decide aplicarea de proiecte prioritare.

§  Magazinele companiei vor fi in continuare constituite si manageriate național.

§  Magazinele pot fi influențate de proiectele regionale si probabil urmare a unor oferte comerciale in același sens.

§  Externalizarea de servicii „call center” sau alte servicii ale companiei, sunt, de asemenea, subiecte de actualitate.

§  Implementarea efectiva se accentuează din luna martie si are T=0, luna Iulie 2017.

 Este important sa va informam, ca d.p.d.v. legal, angajatorul deține dreptul de a-si organiza structura personalului si felul cum activitatea de afaceri a fost agreata de către consiliul de administrație, cu respectarea legii.

Este la fel de important sa va informam ca orice salariat sau mai mulți salariați constituiți intr-un grup, pot sa conteste in instanța judecătorească situațiile de munca in care aceștia se afla involuntar, mai ales atunci când modalitatea prin care aceștia sunt determinați sa părăsească compania sunt lipsite de transparenta, de aplicarea prevederilor CCM, a legislației in vigoare sau prin discriminare dovedita sau fara sa conțină criteriile minimale printre care menționam aspectele sociale sau profesional dovedite.

 De aceea sindicatul va depune nu doar eforturile unor negocieri reale in interesul membrilor săi, dar si bugetul de care dispune pentru apărarea membrilor săi, la orice nivel (individual/grup).

 In egala măsură, am admis celor prezenți in întâlnirea de ieri, ca sprijinim orice măsură dispusa de companie, care se adeverește ca este implementata in folosul de afaceri, respectiv creșterea profitabilității economice in folosul parților, in respect cu dispozițiile legale, dar si cu respectarea demnității umane. Sprijinim orice demers care urmează sa fie implementat cu respectarea principiilor si recunoașterea participării profesionale si o oferta reala de opțiuni pentru membrii de sindicat, care vor fi puși in situația unei concedieri involuntare.

 Va rugam sa nu ezitați sa ne contactați ori de cate ori considerați necesar sau sa ne transmiteți orice informații cu privire la subiectele de mai sus, dar si sa ne abordați la sediul sindicatului, prin discuții directe sau constituite in grupuri de interese profesionale. Va suntem la dispoziție, iar pentru colegii care din diverse motive nu au reușit înscrierea in sindicat, sa ne transmiteți adeziunea, astfel încât, sa devenim numeroși.

                       Florin BICA, Președinte

                  SINDICATUL NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE

                  Lamda Et.7, București – Ploiești 7A, Sector 1, România

 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img