spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăExclusivKovesi PRINSĂ în CONFRERIA de la Academia de Științe ale Securității Naționale

Kovesi PRINSĂ în CONFRERIA de la Academia de Științe ale Securității Naționale

-

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar face parte din confreria de la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) despre care presa a afirmat că ar fi o structură a serviciilor de informații.

Kovesi apare în fotografii de la o reuniune a ASSN din august 2015 care ar sugera acest lucru.

k2Fotografiile cu Kovesi la ASSN au fost date publicități pe facebook de Marian ZULEAN, profesor la Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de politici publice, politica de securitate naţională şi sociologie militară.

În perioada 2001-2008, Zulean a fost expert în cadrul Administraţiei Prezidenţiale la departamentele: Relaţii Internaţionale şi Securitate Naţională.

În fotografii se observă și un alt personaj care până în prezent nu a apărut public că ar face parte din ASSN. Este vorba de Peter Imre, ginerele fostului șef al SIE, Teodor Meleșcanu.

12713943_10153920106188967_21353340_nJoi, jurnalista Emilia Șercan a publicat alte fotografii de la reuniune a ASSN din 17 iunie 2015 în care apar mai multe zeci de persoane, din care a identificat 25.

Șercan a mai dezvăluit joi seară la B! TV că lista membrilor acestei Academii este secretă, ea afirmând că i-ar fi spus vicepremierul Vasile Dâncu că acest lucru înseamnă că am putea avea de a face, de fapt, cu  ofițeri acoperiți.

baietriCITIȚI ȘI:25 din confreria de la Academia de Ştiinte ale Securitătii Naţionale

ASSN a fost  înființată în 2012.

Academia de Științe ale Securității Naționale nu are un site propriu și nu se știe ce face propriu zis.

Sediul ar fi în Academia Militară, dar nimeni nu știe acolo unde funcționează exact

Nu există nicăieri o listă a membrilor acestei academii, deși, conform legii, din 2015 aceștia primesc indemnizații cu titlu de rente viagere de la bugetul statului și sunt membri pe viață.

Jurnaliștii Euractiv.ro au solicitat în repetate rânduri celor trei instituții în coordonarea cărora se află ASSN – MApN, MAI și SRI – să dea publicității o listă a membrilor acestei academii, precum și detalii despre activitatea lor și sumele pe care le primesc. Până în prezent, MApN și SRI au refuzat să răspundă.

Remus Pricopie, președintele executiv al ASSN după ce fostul șef al SRI, George Maior, s-a autosuspendat pe durata mandatului de ambasador la Washington,nu comentează nici el informațiile.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img