spot_img
26 C
București
luni, mai 16, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Fratele iniţiatorului legii “dării în plată” are datorii de 720.000 de...

EXCLUSIV/ Fratele iniţiatorului legii “dării în plată” are datorii de 720.000 de EURO la bănci

-

Theodor Cosmin Zamfir, în vârstă de 44 de ani, fratele deputatului PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii „Dai casa băncii și scapi de datorii”, are un credit de nevoi personale de 720.000 de Euro, garantat cu o serie de bunuri, la Credite Europe Bank, conform documentului din arhiva electronică de garanţii mobiliare.

Daniel Zamfir este soțul realizatoarei tv, Oana Stancu.

Conform surselor bancare, el figurează în Registrul Naţional al creditelor cu datorii. El practic nu a returnat Băncii turce împrumutul, iar anul acesta a chemat în judecată Banca, pe rolul de judecată existând un proces deschis.

Daniel Zamfir a spus marți într-o emisiune pe TVR că legea iniţiată de el este în folosul săracilor, nu al bogaţilor.

Iată că acest document probează interesul particular al familiei Zamfir de a se debarasa de împovărătorul credit.

daniel_zamfir_76295100Prin DOVADA publicată de FLUX24 se demonstrează că Daniel Zamfir a promovat legea în interes personal şi nu de grija majorităţii românilor care au credite.

Mulţi analişti financiari s-au întrebat după votarea Legii de către Parlament, în forma sa actuală, de ce nu există prevederi clare în actul normativ, legate de beneficiarii legii.

Prin lipsa de prevederi clare, pe lângă posesorii de credite imobiliare se pot strecura şi dezvoltatorii imobiliari sau speculatorii de terenuri. Aici trebuie înţeles interesul unei legi făcute pentru anumiţi cetăţeni care nu mai vor să returneze banii înapoi băncilor. Legea duce la pierderea tuturor cheltuielilor făcute de împrumutat (avans,rate, impozite, costul unor modificări cadastrale etc).

Legea duce la pierderea bunurilor ipotecate de terţi în sprijinul  împrumutaţilor, dar nu face referire la cei care au girat cu venituri salariale. Totalul creditelor cu ipotecă este mai mic decât cel vehiculat – circa 460.000 de împrumutaţi (împreună cu membrii familiei) dintre care 16.500 au două sau mai multe credite cu ipotecă sau pentru investiţii imobiliare. Suma datorată pentru aceste tipuri de împrumuturi garantate cu ipoteci ajunge la 74 mld. lei, iar valoarea restanţelor este de 4 mld. lei, rata de neperformanţă fiind de 5,4%.Totalul restanţierilor “cu restante de peste 90 de zile” este de 18.000 de împrumutaţi cu garanţii imobiliare din circa 32.000 cu restante mai mari de o luna.

Este limpede că românii nu se vor înghesui să dea casele în care locuiesc înapoi băncilor şi să rămână în stradă cu familia, Legea Zamfir privilegează învârteli tip Cosmin Zamfir.

- Advertisment -

Must Read

“Ungaria înflorită” din Cluj

0
Aproximativ 58 000 de lalele roşii şi galbene au înflorit în comuna Sâncraiu din judeţul Cluj, localitate specializată pe turism.Anul trecut, comuna Sâncraiu, cu...