EXCLUSIV/ Fost ofițer SRI ÎNTREBARE CHEIE în scandalul Kovesi-SRI-Putin-Gazprom: Câți oameni care au legături cu Moscova au intrat în zona de securitate 1 de la SRI?

0
8213

As pune intrebarea si public: Coldea (n.red-generalul Florian Coldea, prim adjuct al directorului SRI), in 2012, cand ai facut rebranduirea SRI, cine a verificat The Group? Ca doar SRI verifica absolut toate firmele cu care intra in contact?! Si daca ai verificat-o, cu cati parteneri rusi sunteti in contact? Dar cati oameni de afaceri care au legaturi cu Putin intrau in zona de securitate clasa I, cum a intrat dna Nicola?, a precizat în exclusivitate pentru FLUX 24 fostul ofițer SRI, Daniel Florea, unul din cei care au dezvăluit legăturile între firma The Group și SRI.

FLUX 24 a făcut mai multe dezvăluri despre relația The Group-SRI.

Fostul ofițer SRI, Daniel Florea, a făcut de-a lungul timpului mai multe dezvăluiri pe subiect

Firma The Group, condusa de Mihaela Nicola, cunoscuta pentru faptul ca ofera consultanta de imagine si comunicare Serviciului Roman de Informatii (SRI) si Laurei Codruta Kovesi, a intrat in 2012 in parteneriat cu firma Omnicom Group care intre 2006-2015 s-a ocupat de PR-ul lui Vladimir Putin in Statele Unite si Uniunea Europeana, afirmă Chris Terhes, preşedintele Romanian Community Coalition din SUA, într-o investigaţie prezentată pe siteul asociaţiei,

CITIȚI ȘI:DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE DIN SUA/ Piarul lui Kovesi, SRI, Putin, Gazprom şi acoperiţii din presă LEGĂTURI PERICULOASE

Pe data de 5 mai 2015, fostul ofiter SRI Adrian Radu i-a trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis in care il intreba „care este suma platita de SRI din bani publici si/sau alte activitati, in anul 2012, pentru rebranduirea SRI si sondajele de opinie realizate de firma The Group patronata de Mihaela Nicola?”

„Anul 2012 a fost un an de criza, fapt ce a fost declarat de toate guvernele care au condus România. In aceste conditii, de unde a avut SRI-ul bani pentru rebranduire si (deontologii pot sa verifice singuri din declaratia 359 a firmei The Group), de unde au venit banii platiti drept contract pentru care SRI-ul a fost rebranduit. Se cunoaste pe piata publicitara faptul ca firma in cauza este una din cele mai scumpe firme, iar doamna Nicola Mihaela este fiica unui fost ofiter de securitate – lucru pe care il afirma inclusiv Florian Coldea intr-o videoconferinta cu toata tara, in cadrul sistemului”, a mai spus fostul ofiter SRI Adrian Radu in scrisoarea catre presedintele Iohannis.

O cautare pe internet arata ca aceste detalii din scrisoarea fostului ofiter SRI nu au suscitat interes pentru presa din Romania.

In aprilie 2016, fostul ofiter SRI Adrian Radu impreuna cu Daniel Florea, tot fost ofiter SRI, reconfirma in cadrul emisiunii lui Robert Turcescu de pe unde.tv ca Mihaela Nicola s-a ocupat de rebrandingul SRI, citeaza Flux24 in articolul EXPLOZIV/ Firma fiicei unui fost securist lucreaza pentru SRI si Kovesi„.

In urma aparitiei acelui articol pe Flux24, Mihaela Nicola a cerut „in instanta scoaterea articolelor de pe site, actiune respinsa de instanta”, dezvaluie Flux.

In luna august 2016 fostul presedinte Traian Basescu a dezvaluit pe Facebook ca Mihaela Nicola, „piarista SRI-ului”, s-ar ocupa si de „gradatii” din presa.

Pe data de 4 septembrie 2016 fostul presedinte Traian Basescu a afirmat in cadrul unei emisiuni la Romania TV ca Mihaela Nicola se ocupa atat de PR-ul SRI-ului cat si de cel al Laurei Codruta Kovesi.