spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Florian Coldea, NON GRATA pe siteul Președinției: Pozele cu Iohannis ȘTERSE/...

EXCLUSIV/ Florian Coldea, NON GRATA pe siteul Președinției: Pozele cu Iohannis ȘTERSE/ Administrația Prezidențială neagă informația

-

Generalul Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, trecut în rezervă marți nu mai apare în fotografiile oficiale de pe pagina Administrației Prezidențiale.

Fotografiile cu președintele Klaus Iohannis și generalul Coldea din martie 2016 și 2017 de la bilanțurile SRI au fost șterse de pe presidency.ro. Unele dintre ele au fost anterior salvate și foloste drept ilustrație de FLUX 24. 

UPDATE: Administrația Prezidențială a precizat pentru FLUX 24 că fotografiile nu ar fi șterse, ci se află postate la o altă dată pe site. Administrația Prezidențială nu șterge fotografii publicate anterior, a precizat sursa citată.

Anterior trecerii în rezervă Florian Coldea dispăruse și de pe siteul SRI.

Florian Coldea a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis după ce ancheta internă în SRI în cazul Sebastian Ghiță l-a găsit pe acesta nevinovat și a fost repus în funcția de Prim adjunct al directorului SRI. După acest moment Coldea a decis să ceară directorului Eduard Hellvig punerea la dispoziția serviciului, dar acesta a hotărât să ceară președintelui trecerea acestuia în rezervă.

Florian Coldea a dat miercuri prima declarație de presă după trecerea în rezervă.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, general-locotenent în rezervă Florian Coldea, susține că seria de atacuri la adresa sa riscă să afecteze buna funcționare a Serviciului, „miza” fiind „mult mai mare” decât compromiterea activității sale.

„Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înțeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare și mai profundă decât compromiterea activității mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat. Dincolo de numele meu, pe care ancheta internă și adevărul l-au reabilitat, consider că această serie de atacuri și acuzații defăimătoare riscă să afecteze grav spiritul instituției și, implicit, buna funcționare a acesteia”, afirmă Coldea într-o declarație acordată AGERPRES la final de mandat.

El precizează că nu poate îngădui ca acest lucru să continue, „din considerație și respect” față de toată activitatea de până acum, de performanțe, față de munca colegilor săi și față de „statura consolidată a ceea ce reprezintă astăzi SRI în comunitatea euroatlantică de intelligence”.

„În ultima perioadă am fost evocat și invocat excesiv în spațiul public. AleFotogații defăimătoare, acuzații grave și speculații dintre cele mai diverse incluzând numele meu au invadat canalele media. S-a intensificat un scandal de proporții care a afectat atât imaginea mea cât și, mai ales, activitatea instituției. Conform procedurilor standard în instituții de intelligence, a fost declanșată o anchetă internă încă de la apariția primelor alegații”, amintește Florian Coldea.

Potrivit acestuia, SRI are „mecanisme de verificare adecvate” astfel încât nimeni din cadrul instituției, indiferent de funcție sau grad, „nu se poate plasa deasupra procedurilor de anchetă internă la apariția unor astfel de acuzații”.

„S-a desfășurat o investigație complexă, riguroasă, completă, cu privire la toate afirmațiile acuzatoare difuzate până la momentul transmiterii acestui comunicat. Am parcurs cu toată deschiderea etapele acestei anchete. Am oferit tot suportul, am prezentat toate documentele necesare și martorii relevanți, am răspuns complet tuturor întrebărilor, m-am supus tuturor verificărilor. Rezultatele anchetei au indicat, fără echivoc, faptul că am respectat legea și normele deontologice specifice, în toate circumstanțele analizate”, reiterează generalul Coldea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img