EXCLUSIV: Fanul pesedist al finului lui Coldea

0
849

Decebal Făgădău, primarul PSD din Constanța, este fanul declarat al finului fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea. Este vorba de Președintele New Strategy Center, Ionel Nițu , un ONG care și-a asumat controlarea relației cu NATO și SUA, afacerile cu energie și alte huburi în care România este sau poate fi implicată. Un ONG care se bucură de un sprijin deosebit din partea diferitelor structuri ale statului român.

Informațiile publice indică că acest ONG a fost  în timpul lui Florian Coldea o interfață a SRI, prin care se dorește controlarea relațiilor externe, dar și marele proiecte interne. 

“Dorim să creștem profilul României în contextul securității. După o sută de ani ne confruntăm cu amenințări mai noi sau mai vechi în zona Europei de Sud Est. România este locul în care valorile occidentale sunt afirmate cu cea mai mare tărie, iar angajamentul nostru față de aliați, față de NATO și parteneriatul strategic are cea mai mare substanță”, spunea Ionel Nițu.

Nițu a lucrat în Serviciul Român de Informații și a condus, până în decembrie 2012, Departamentul Central de Analiză. Pe profilul său de facebook a chemat la revolte în Piața Victoriei. Este considerat un apropiat al generalului Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI.  De altfel, Nițu și Coldea au fost colegi de cameră pe vremuri, la studii. 

Conform unor informații este finul lui Florian Coldea.

Făgădău este fan pe facebook al profilului lui Ionel Nițu împreună cu fostul secretar general al SRI, generalul Dumitru Dumbravă, cel care a recunoscut public existența câmpului tactic în Justiție.

De asemenea primarul PSD din Constanța a fost prezent și la simpozioanele organizate de Ionel Nițu.

Ionel Nițu anunța într-un interviu în aprilie 2014 că președintele care urma să fie ales în acel an urma să conducă două mandate cu sprijinul DNA și DIICOT și că România este un ”stat militarizat”

New Strategy Center s-a lansat în 2015 la Cercul Milițar Național cu participarea şefului Cancelariei Prezidenţiale de la aceea vreme, Dan Mihalache, şi a consilierilor de stat de la Cotroceni Sebastian Huluban şi Constantin Dudu Ionescu.

O  parte din membrii Consiliului Științific  New Strateger CenterIulian Fota, Șeful Colegiului Național de Informații al SRI, Sergiu Celac, fost translator de limbă engleză al lui Nicolae Ceaușescu, ministru de externe după 1989, Dan Dungaciu, membru și în conducerea acestui ONG.

Din Consiliul Științific mai fac parte actualul ministru de externe Teodor Meleșcanu șifostul șef al diplomației românești Lazăr Comănescu.

De asemenea și Marilen Pîrtea,  deputat PNL și rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, unde a obținut controversatul doctorat Laura Codruța Kovesi.

NEW STRATEGY CENTER VREA SĂ CONTROLEZE TOT

New Strategy Center este un ONG care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România, mai ales în domeniile în care țara noastră ar trebui să fie un furnizor/hub regional, precum și să substanțieze parteneriatul strategic cu SUA.
Membrii săi sunt cetățeni implicați activ în proiecte care pot duce la schimbarea în bine a României.

New Strategy Center este un laborator de idei și proiecte strategice în domeniile importante din perspectiva intereselor naționale. Ne dorim să strângem în jurul New Strategy Center oameni de valoare, cu o solidă experiență profesională, care susțin valorile euro-atlantice, care cred în șansa României de a-și schimba statutul și locul în cadrul comunității euro-atlantice.

New Strategy Center propune spre dezbatere teme relevante pentru interesele naționale, atât din perspectiva amenințărilor la adresa securității naționale, cât și din cea a oportunităților pentru dezvoltarea economică a țării. O temă importantă este legată de securitatea țării noastre și securitatea Regiunii Extinse a Mării Negre, precum și a spațiului balcanic, zone unde România are interese evidente.

Apărarea, legătura dintre modernizarea armatei și dezvoltarea industrială, securitatea energetică, provocările legate de amenințările hibride, securitatea cibernetică, securitatea financiară, educația, diplomația publică și combaterea extremismului sunt câteva dintre domeniile asupra cărora New Strategy Center iși concentrează activitatea. New Strategy Center iși propune astfel să fie locul unde să se inițieze, să se dezbată și să se urmarească marile proiecte ale acestei națiuni.

Credem că avem nevoie ca pe marile teme care țin de securitatea națională să existe consens politic și național. Avem nevoie de o coerență a politicilor publice în plan securitar, avem nevoie de strategii pe termen mediu și lung, care să fie asumate de întreg spectrul politic și să fie duse la bun sfârșit, indiferent de guvernele care se succed la putere. Pentru că dincolo de simpatiile politice, dincolo de stânga sau de dreapta, există România (Sursă: Site New Strategy Center).

Printre altele New Strategy Center vrea să controleze și Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.

Dar și programele majore de înzestrare ale Armatei României.

Precum și Securitatea cibernetică și nevoia unui CERT/SOC sectorial în domeniul financiar- bancar.

Securitatea energetică a României şi încurajarea investiţiilor în domeniu.