spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Fabrică de masterate si doctorate acoperită de SRI

EXCLUSIV/ Fabrică de masterate si doctorate acoperită de SRI

-

INVESTIGAȚIE COMUNĂ FLUX 24 ȘI INCISIV DE PRAHOVA:

- Reclama -

La Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti se dau masterate si doctorate fara ca studentii sa cunoasca limba romana cu “acoperirea” celor de la D.J.I. (S.R.I.) Prahova/ D.N.A.-ST Ploiesti asteapta invitatii “speciale”?

- Advertisement -

Rectorul Mihai Pascu Coloja este “sursa” celebrului col. CROITORU DANIEL, fost sef Sector Contraspionaj, in prezent sef Sector Prevenire si Combatere Terorism in cadrul DJI Prahova.

Un caz interesant este cel al studentului musulman din Egipt: Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif, Service Delivery Manager la firma Weatherford, care a absolvit la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti doua programe de master in limba romana, cu lucrarile de diploma de disertatie aferente, in 2016 si 2017, la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, desi chiar dansul declară că nu cunoaşte limba română (menţionam că în conformitate cu Regulamentul UPG, orice student masterand înscris la cursurile în limba română, trebuie să participe la cursurile obligatorii pregătitoare de 1 an pentru învăţarea limbii române sau să prezinte un certificat de competenţă lingvistică pentru limba română, eliberat de către instituţii abilitate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice), cu atât mai mult cu cât acesta a obţinut la examenul de admitere în limba română numai note de 10. Prestigioasa firma de servicii petroliere Weatherford, unde lucreaza eminentul student, care se situeaza printre primele 3 firme de profil din lume, este unul din sponsorii principali ai UPG si de altfel cateva din salile de la UPG poarta numele firmei.

- Advertisement -

Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif se lauda peste tot ca este sprijinit de liderii UPG si anume de 2 personalitati extrem de controversate: rectorul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, profesorul Coloja Mihai Pascu si de decanul Facultatii de Ingineria Petrolului si Gazelor, profesorul Nistor Iulian, amandoi buni prieteni si colegi de facultate, care conduc UPG in prezent dupa bunul lor plac.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti a reusit sa castige recent titlul binemeritat de cea mai corupta universitate din Romania, fiind de altfel cea mai citata pe site-ul de specialitate teiadna.ro”. UPG a fost desemnată de Coaliţia pentru Universităţi Curate (Societatea Academică din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Federaţia Studenţilor din Elveţia) drept cea mai coruptă universitate din România în Raportul integrităţii universitare din România.

Rectorul Mihai Pascu Coloja si-a sprijinit prin mijloace frauduloase amanta: Conf univ. dr. ing. ec. Daniela Angela Buzoianu, sa ajunga de la Directoarea Casei de Cultura a Studentilor, pana la functia de Prorector. Rectorul ajuns la varsta pensionarii, ca si sfetnicul sau de incredere Decanul Iulian Nistor de la Foraj, bunul sau coleg de facultate, au fost realesi impreuna in functii.
Mihai Pascu Coloja, impreuna cu veteran precum numitul Cornel Trifan, au girat si au dat recomandari pretioase pentru lucrarile stiintifice ilustre ale unor condamnati la puscarie.

Mai menţionam că acest student, Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif, a fost admis cu nota 10 ca doctorand la UPG în septembrie 2016 sub coordonarea profesorului ”emerit” Nistor Iulian. In concluzie o sa devina si doctor in stiinte ingineresti. Ne intrebam cum se intelege oare cu decanul Nistor Iulian, deoarece studentul nu cunoaste limba romana, solicitand in mod abuziv cu sprijinul rectorului ca toate examenele sale sa fie sustinute in limba engleza (si care au fost luate bineinteles cu nota maxima), iar conducatorul de doctorat nu prea cunoaste limba engleza.

Totodata, la orice discutie oficiala cu conducerea UPG acest student solicita translator romana-engleza(!).

Reamintim cititorilor nostril faptul ca, col. CROITORU DANIEL, fost sef Sector Contraspionaj, in prezent sef Sector Prevenire si Combatere Terorism in cadrul DJI Prahova a fost prezentat Comisiei de Control SRI si DNA, dar nu s-a luat nicio masura.

Astfel, in anul 2012, mr. (r) FLOREA DANIEL a sesizat ca omologul de la DJI Olt (de pe profil Contraspionaj) al acestui ofiter a semnalat DGSI faptul ca a fost contactat de col. CROITORU DANIEL care ii solicitase imprumut suma de 2000 de euro. Ofiterul de la Olt explicase ca il cunoscuse pe CROITORU, cu ocazia participarii la diversele activitati desfasurate la/prin unitatea centrala de profil. In acelasi timp, a precizat reprezentantilor DGSI ca i-a fost solicitata discretie cu privire la contactare si suma de bani pretinsa.

Urmare acestor sesizari, mr. Florea, i s-a ordonat sa identifice cauza imprumutului ofiterului.

“Acesta a stabilit ca seful sectorului contraspionaj, col. CROITORU DANIEL, un apropiat al col. MARIN CONSTANTIN (n.n. -fost șef SRI Prahova, actualmente sef SRI Dâmbovița), avea in derulare mai multe imprumuturi in cadrul DJI Prahova, majoritatea subordonatilor sai refuzand sa il mai imprumute cu bani deoarece nu ii restituia conform intelegerilor, la timp. Mai mult, s-a stabilit cu certitudine ca imprumuturile ofiterului erau „rostogolite” de la o luna la alta, de la un coleg la altul, unele fiind facute si de la foste surse secrete umane ale ofiterului / SRI. Datoriile acumulate erau in continua crestere, parand ca acesta le-a scapat din control.

Cu acordul sefilor ierarhici, ofiterul de securitate interna a purtat o discutie cu acesta. Col. CROITORU DANIEL, in prima faza, a incercat sa ascunda valoarea debitelor si sa minimalizeze problema, dar a precizat ca seful sau, col. MARIN CONSTANTIN, cunoaste problema sa si i-a dat un termen fix pentru a o rezolva.

In realitate, a descoperit ca problema era mult mai grava, iar col. MARIN CONSTANTIN cunostea toate dedusubturile si incerca sa diminueze efectele. Astfel, CROITORU primise de la un partener strain, in numele structurii contraspionaj pe care o comanda, suma de 9000 de lei, destinata achizitionarii unor echipamente de tehnica-operativa, utile muncii informativ operative. Acesti bani ii primise in anul 2011, subsecvent unei cooperari cu partenerul strain, iar col. CROITORU DANIEL si i-a insusit pe nedrept/ilegal, fara stiinta superiorilor ierarhici si fara acordul colegilor din subordine.

Ofiterul facuse mai multe credite bancare garantate cu ipoteca, unele dintre acestea fara stirea familiei, cuantumul datoriei ajungand in jurul sumei de 20.000 de euro. Acesti bani fusesera luati si pentru a-si imprumuta un fost prieten (condamnat in Republica Moldova pentru sedere ilegala) – care il santaja.

Mai mult, ofiterul era impovarat de datorii financiare din cauza multor altor imprumuturi private/particulare contractate de la colegi de serviciu, rudele acestora si alte persoane fizice civile din afara SRI (ex. col. SIRBU DRAGOS FLORIN – loctiitor pentru informatii-operatiuni al comandatului DJI Prahova, col. VASILE COSTIN – fost sef sector Analiza Planificare, in prezent, loctiitor analiza planificare al al comandatului DJI Prahova, col. PATRASCU VALENTIN – sef sector Informatica, col. NECSULESCU SORIN – sef sector Securitate Economica, lt. col. CEAUS GHEORGHE – sef birou Antiterorism, mr. PETRE SEVER TUDOR, mr. CIOCAN LAURA – sef birou in cadrul sectorului Centrul Tehnic de Securitate si mama acesteia, LUNGU BOGDAN – director al hotelului Prahova Plaza Ploiesti, TANASE CIPRIAN – patronul firmei ACCAPULCO din Ploiesti si multi altii).

Aspectul cel mai grav este ca col. MARIN CONSTANTIN – comandantul unitatii, nu numai ca a cunoscut dar si a incercat sa le acopere, atat prin oferirea, la randul sau, a unui imprumut dat col. CROITORU DANIEL in valoare de 4.500 de euro, destinat constituirii unui fond de imprumut nou la CAR CONCORDIA Ploiesti, cat si prin neraportarea tuturor acestor evenimente ori prin raportarea trunchiata/favorabila siesi si ofiterului, a modului in care ar fi gestionat situatia (despre unul din aceste cazuri cunoaste cu certitudine gral. brig. COSMA SORIN – seful DGPCT, care pe un document intern, urmare unui control ierarhic operativ efectuat de col. TOMSA MARCEL in luna august 2013 la sectorul PCT Prahova, a atras atentia col. MARIN CONSTANTIN asupra minciunilor sefului DJI Prahova).

Acelasi ofiter a fost stabilit ca primind bani si folose necuvenite de la SC AGRISOL INTERNATIONAL SA Boldesti Scaieni. Astfel, dupa o actiune specifica desfasurata la inceputul lunii decembrie 2013 de catre lt. col. ANGHEL GHEORGHITA si cpt. DUMITRU RAZVAN, ambii din cadrul sectorului PCT Prahova, cetateanul libanez CHARBEL LAOUN, asociat si director general al firmei, le-a inmanat celor doi ofiteri trei pungi cu cadouri, una dintre ele destinata col. CROITORU DANIEL, continand fiecare: un plic in care se afla cate o suma de 2.000 RON, whisky, cafea, etc.

Col. MARIN CONSTANTIN, caruia i s-a raporata evenimentul, nu a raportat nimic, niciodata ierarhic.

Activitatea infractionala se completeaza cu primirea de catre col. CROITORU DANIEL, de la responsabilii aceleiasi firme cu capital strain, a unor mari cantitati de produse avicole si de carne de porc in carcasa de la alte firme libaneze patronate de conationalii lui CHARBEL LAOUN.

Motivatia acestor dari/primiri de mita/foloase necuvenite, consta in solicitarea de catre cetateanul strain a sprijinului in vederea obtinerii cetateniei romane, respectiv a promisiunii col. CROITORU DANIEL de a-i acorda ajutor in acest scop.

Mentionam ca intermedierea relatiei dintre col. SRI CROITORU DANIEL cu cetateanul libanez, CHARBEL LAOUN, a fost realizata de un comisar sef de politie din Prahova, fost coleg de scoala militara la Academia de Politie „Al. I. Cuza” Bucuresti”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img