spot_img
1.3 C
București
duminică, noiembrie 17, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ DEZVĂLUIRILE UNUI FOST OFIȚER SRI: Cenzorul lui Nicu Ceaușescu și o...

EXCLUSIV/ DEZVĂLUIRILE UNUI FOST OFIȚER SRI: Cenzorul lui Nicu Ceaușescu și o mega afacere de siguranță națională

-

- Reclama -

de Ec Adrian Radu, fost ofiter SRI 

- Reclama -

O poveste de inceput si identificarea persoanelor implicate. Corina Zaharia, fost director comercial la Telekom Romania, a fost adusa de la Galati de Dan Nica cand acesta a fost ales Ministru. Acum, Corina Zaharia este in firma Paypoint Services care a “castigat” o licitatie chipurile pe 15 februarie 2017 cu Primaria Sibiu (se faceau platile inca din ianuarie 2017 si presa locala stia ca aceasta firma a castigat licitatia inca inainte de a se tine).

- Advertisement -

Un alt actor important: Otilian Neagoe-Vicepresedinte la Consiliul Concurentei, ajuns pe post tot din partea PSD….care nu a notificat CSAT-ul despre acest monopol si nici nu a informat opinia publica despre acest aspect de interes nationalOare de ce? Afacerea pusa la cale de PSD va afecta buzunarul tuturor romanilor.Se vor face plati cash, doar prin ei si se va impune un comision (chiar daca mic, la cateva milioane de utilizatori…care vor plati si toate taxele si impozitele…Mai mult, este vorba de Brexit…

- Advertisement -

 <<In Romania, recent cred ca  de la inceputul lunii ianuarie 2017 s-a facut o notificare de concentrare economica catre Consiliul Concurentei de catre firma Paypoint Services srl, solicitare care in cazul neefecturarii unei analize compexe a tuturor implicatiilor economico-financiare poate fi induce o serie de efecte negative atat la nivel macroeconomic cat si la nivelul cetateanului in special cel din urbanul mic, rural, sate comune sau zone izolate, in care exista un punct de acces la servcii electronice furnizate in principal de catre firmele specializate Paypoint si Payzone.

 Acestea din informatii publice pot detine cumulat/impreuna la nivel national cam 35% din piata de incasari facturi in cash, pe fondul inexistentei unei reglementari prevazute prin acte normative. Bancile ar puteat fi si ele luate eventual intr-un calcul pe zona de incasari dar acest segment de piata este reglementat prin norme emise de catre BNR si au un alt specific.

Concentrare economica prin achizitionarea de catre Paypoint Services SRL a  firmei Payzone SA, principalele firme din Romania pe zona de incasari facturi de utilitati si servicii furnizate pe piata nationala de catre agenti economici privati inregistrati pe teritorilul national, trebuie sa raspinda cerintelor prevazute de Legea nr.21/1996, respectiv cele ale art.2, lit.f din HCSAT nr. 73/2012. Interesant este ca nici pana la aceasta data Consiliul Concurentei nu a facut public prin biroul de presa o informarea cu privire la acest aspect astfel incat orice tert interesat sa poata avea, conform principiului transparentei prevazut prin lege, o interventie legala si pertinenta in aceasta problematica de interes major pentru societatea romaneasca.

Pe acest fond al interes pentru opinia publica si mediul de afaceri din Romania ar trebui sa se faca o solicitare oficiala cu privire la existenta acestei notificari, respectiv sa se intrebe Consiliul Concurentei cu privire la:

–        Confirmarea existentei unei notificari de concentrare economica privind achizitionarea integrala a firmei Payzone SA de catre firma PayPoint Services SRL, data cand aceasta a fost transmisa oficial catre Consiliul Concurentei;

–        daca luati in calcul fatul ca aceasta concentrare ar putea produce efecte negative pe piata specifica care este nereglementata sens in care ati putea decide in calitate de autoritate in domeniul concurentei sa efectuati o investigatie complexa conform legii si nu simpla, precum si daca luati in calcul in cazul unui aviz favorabil al solicitarii in cauza sa impuneti eventuale conditii restrictive potentialului concentrator, in speta data firma Paypoint Services SRL, firma care are ca actionar principal firma PayPoint  PLC.  – UK, fiind listata pe bursa de la Londra, iar toate sistemele centrale de calcul si bazele de date aferente activitatilor derulate de firma romaneasca pe teritoriul national sunt locate in UK nu in Romania, sens in care in cazul concentrarii vor administra si bazele de date ale firmei Payzone care utilizeaza o platforma localizata in Romania si nu pe saptiul UK/ Irlanda unde este actionarul principal al firmei Payzone;

–        intentia consiliului in scopul verificarii posibilelor implicatii ale concentrarii pe spatiul comunitar si pe piata din UK de a solicitate date informatii relevante si de la omologii sai din UK, respectiv daca acestia au in atentiei si ei concentrarea economica decisa de catre actionarii majoritari straini ai celor doua firme implicate in concentrarea economica notificata.  Din informatiile vehiculate in mediul de specialitate si la nivelul operatorilor de comunicatii elelctronice. ( Se pare ca a fost o intelegere in UK a actionarilor principali si nu in Romania. Deci Brexitul oare ce influenta/rol va avea asupra firmelor mama celor doua implicate in concentrarea din Romania.)

–        transmiterea catre CSAT, in conformitate cu hotararea CSAT mai sus referita, a datelor/informatiilor referitoare la concentrarea economica in cauza pentru efectuarea unei analize de oportunitate la nivelul acestui for administrativ cu rol in domeniul apararii si securitatii nationale. Precizati data cand ati efectuat acest demers institutional sau daca urmeaza sa il efectuati.

Din materiale anexate se va descoperi multe anomalii ale afacerii de concentrare care pot afecta atat clientii cat si furnizorii pentru ca in fapt Paypoint doreste sa induca ideea la Consiliul Concurentei ca piata pe care activeaza el prin platforma sa de incasari facturi si transfer de fonduri este ceea relevanta uitand sa analizeze atat piata fiecarui furnizor pe verticala ca input al sau cat si piata din aval de paltforma lor adica piata clientilor sai>>.

CINE E OTILIAN NEAGOE

Otilian Neagoe a fost numit vicepresedinte al Consiliului Concurentei in 2009, in timpul scurtului mariaj dintre PSD si PDL. Dupa cinci ani, mandatul lui Neagoe in aceasta functie a fost reinnoit recent de catre Parlament, fiind sustinut din nou de PSD. Neagoe este vechi membru PSD, iar in timpul comunismului s-a ocupat cu cenzura prin presa acelor vremuri.

 

Potrivit CV-ului oficial, in perioada 1987-1991, Otilian Neagoe a fost redactor sef adjunct la revistele “Viata studenteasca”, “Amfiteatru” si “Preuniversitaria”. Scriitorul si jurnalistul Ioan T. Morar, care a lucrat si el in acea perioada la “Viata studenteasca” isi aminteste inca foarte bine despre activitatile pe care le avea “jurnalistul” Otilian Neagoe.

El a fost omul lui Nicu Ceaușescu.

“Daca n-ar fi fost Revolutia din 89, Otilian Neagoe ar fi fost tot undeva in frunte, nu-i exclus sa fi ajuns chiar prim-secretar de judet. Pentru ca era unul dintre zelosii sistemului. Pina-n decembrie 89, desi habar nu avea de gazetarie, a fost redactor sef adjunct la Viata Studenteasca unde a demonstrat ca e pus pe fapte mari, ca vrea sa se remarce in fata partidului. Imediat dupa ce a cazut regimul, si nu a mai fost dorit in redactie, a plecat la Brasov unde, am inteles, are si merite de luptator in Revolutie! E tare omul!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img