spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE despre fostul şef al COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII, agentul...

EXCLUSIV/ DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE despre fostul şef al COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII, agentul acoperit al DNA

-

La C urtea de Apel București a fost depusă o plângere împotriva deciziei procurorilor DNA de a-l acoperi pe fostul consilier de stat care a îndeplinit funcția de ȘEF AL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII, Daniel Moldoveanu, în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu. 

Omul de afaceri Horia Simu a depus plângere împotriva solutiilor dispuse prin rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată într-unul din dosarele ANRP și care vizează în special statutut special obținut la DNA de către Daniel Moldoveanu în ciuda faptului că existau mai multe denunţuri despre implicarea acestuia în scandalul dosarelor ANRP.

- Advertisement -

Moldoveanu a depus un denunț la DNA împotriva lui Simu, iar apoi în declarațiile depuse la dosar s-a contrazis în mai multe rânduri. Împotriva sa DNA nu a luat însă nici o măsură cu toate că mai mulți martori l-au indicat pe acesta ca unul din personajele cheie din scandalul retrocedărilor. 

- Advertisement -

Mai mult Daniel Moldoveanu a rămas și cu 7 milioane de euro dintr-una din tranzacții, DNA nefăcând nici un efort de a recupera această sumă.

În plângere se solicită să se verifice prin ce mijloace Daniel Moldoveanu în calitate de ŞEF AL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII avea acces la informaţii despre dosarele de la ANRP şi cum a ajuns să depună un denunţ la DNA.

Mai mult, Horia Simu afirmă că reţeaua dosarelor ANRP din care făcea parte şi Daniel Moldoveanu funcţiona dinainte de 2010.

Rechizitoriul mi-a fost comunicat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie 1a data de 26 iulie 2016, iar solutia procurorului- sef sectie mi-a fost comunicata la data de 12 septembrie 2016 ;solicitam infirmarea solutiilor de clasare ( dispuse la filele 318-320 din rechizitoriu), afirmă Horia Simu în documentul obținut în exclusitate de FLUX 24.

Procurorul șef la care referire Simu este Gheorghe Popovici, care conduce secția 1 a DNA. Popovici a fost implicat în mai multe scandaluri și este campionul achitărilor, majoritatea dosarelor instrumentate de cei din subordonarea sa și avizate de acesta personal căzând în instanță.

CITIȚI ȘI: Dezvăluiri explozive despre șeful Secției de Combatere a Corupţiei din DNA: A mușamalizat două crime

În cauză Horia Simu a fost reţinut şi mai apoi arestat dar nu s-au mai făcut alte verificări.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img