spot_img
2 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Dezvăluiri BOMBĂ în Scandalul de la Operă: SECURIȘTII și platformele rusești...

EXCLUSIV/ Dezvăluiri BOMBĂ în Scandalul de la Operă: SECURIȘTII și platformele rusești din România

-

Începând de astăzi, 25 aprilie 2016, Johan Kobborg și Alina Cojocaru, doi dintre cei mai mari balerini ai lumii, comparabili cu Margot Fonteyn și Rudolf Nureyev, nu mai pot intra în Opera Naţională Bucureşti. Biroul personal și directorul economic au emis o circulară din care aflăm că ambilor artiști (plus altor șapte) le-au ”încetat” contractele și ca urmare le este interzisă intrarea în sediul Operei.

- Reclama -

627x0Asta după ce săptămâna trecută, miercuri, ministrul culturii Vlad Alexandrescu a promis că va numi un nou director general interimar, George Călin, în parteneriat cu Ministerului Culturii, iar balerinul şi coregraful Johan Kobborg laolată cu balerina Alina Cojocaru vor fi reintegraţi în Opera Naţională Bucureşti. Dacă joi ministrul culturii i-a promis lui Kobborg o funcție într-o organigramă oficială şi o mărire a contractului de prestări servicii, vineri i-a cerut demisia.

Sesizând capcana, Kobborg şi-a înaintat-o, dar nu a semnat rezilierea contractului, valabil până în 2017, aşa cum prevede legea română. Cei mai mari agitatori din Opera Română, care au declanşat criza, strigând asemenea IMGB-iştilor în anii ’90: “afară cu străinii din ţară”, nemulţumiţi de salariile celor două vedete internaţionale, sunt Oana Andra, Patricia Seymour şi Irina Iordăchescu.

Ciudat, ele sunt susţinute de platformele ruseşti care activează în România. Dar aceste personaje nu sunt din corpul de balet. Oana Andra e un nume de scenă. Ea este fiica lui Nicolae Ulieru,fostul purtător de cuvânt al SRI de pe vremea lui Virgil Măgureanu, coleg de lojă cu Cătălin Arbore, fostul director, Patricia Seymour este nimeni alta decât fiica lui Traian Chebeleu, fostul purtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, ulterior ambasador plenipotenţial şi Irina Iordăchescu, fiica lui Dan Iordăchescu, distribuită în defavoarea Aureliei Florian în “Traviata”, pentru că e fiica lui tata.

După demisia balerinei Florica Stănescu, considerată „mâna dreaptă“ a lui Johan Kobborg, din funcţia de şef al compartimentului Balet a Operei Naţionale din Bucureşti, fostul director interimar Vlad Conta l-a pus pe Gigel Ungureanu, un june prim, comparabil în evoluţie cu Bănel Nicoliţă, pe postul de conducere. Ca sa inţelegem corect criza de la Opera Română, redăm o metaforă a lui Cristian Pantazi, redactorul şef de la Hotnews: “Şeful unul club românesc de fotbal unde joacă Messi îl numeşte antrenor pe Piţurcă. Piţurcă îi ia banderola de căpitan lui Messi pentru că nu vorbeşte româneşte, plus că vrea să se pună bine cu fotbaliştii autohtoni nemulţumiţi de banii încasaţi de Messi. Şeful clubului îl demite pe Piţurcă, dar îl lasă antrenor secund. Noul antrenor, Puiu Iordănescu, îl pune pe Messi să minta, iar Messi pleacă. Cam asta e şi cu punerea securiştilor pe urmele lui Johan Kobborg, un fel de Messi al baletului. Maestrul Ioan Chirilă avea o vorbă celebră: “Asculţaţi copiii cum sună D..i…e…g..o… A…r..m…a…n….d….o M….a…..r…..a…..d….o….n…a? Cum să te cheme, măi băiete, Piţurcă şi să vrei să fii campion mondial?” De la Opera Naţională pleacă Kobborg şi rămâne Gigel Ungureanu.

Auzind de scandalul de la Operă, Dacian Cioloş l-a rugat pe Vlad Alexandrescu să rezolve problema. A numit un nou director interimar, dar nu a rezolvat criza. În spatele acţiunilor de protest se află Răzvan Zaharia, consilierul lui Vlad Alexandrescu şi dirijorul Tiberiu Soare, până de curând şomer. Acesta fiind dirijor al spectacolelor electorale ale lui Robert Negoiţă, primarul penal al sectorului 3. În loc să-l demită pe ministrul cu securişti Vlad Alexandrescu, primul ministru Dacian Cioloş îl trimite azi la Operă pe Vasile Dâncu pentru a se întâlni cu protestatarii. Dar cu majoritatea tăcută a balerinilor nu se întâlneşte nimeni. Johan Koborg, directorul artistic care i-a distribuit, după casting-uri prelungi, nu mai e în funcţie ca să-i mai poată apără. Alina Cojocaru nici măcar nu avea contract de muncă la ONB. Johan şi Alina nu mai pot intra în Operă. Nici nu pot organiza o conferinţă de presă. Vorbesc engleza iar la reuniunea cu presa sigur ar apărea şi propagandiştii filoruşi de la Active News, trâmbița revoluției ONB; finanțată de Dughin. Printre editorialiști se numără Alexandra Svet, legionară convinsă Iar Vlad Alexandrescu şi-a instigat securiştii contra lor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img