spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ CUTREMUR ÎN SRI: Șeful monitorizării online, omul lui Coldea, dat afară

EXCLUSIV/ CUTREMUR ÎN SRI: Șeful monitorizării online, omul lui Coldea, dat afară

-

Eduard Hellvig, directorul SRI, face mișcări cheie în instituție. După ce a denunțat protocoalele SRI în justiție și a retras ofițerii SRI din ANAF miercuri seară l-a dat afară pe un om cheie din SRI: generalul Stătescu Gabriel, șeful așa numitului Directorat de comunicații și tehnologia informației, care printre altele se ocupa de monitorizarea online.

Stătescu a fost trecut în rezervă miercuri seară prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis la propunerea directorului SRI.

Generalul Stătescu era considerat unul din oamenii de casă ai generalului Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, pensionat recent în urma scandalului Ghiță.

Conform surselor FLUX 24, directorul SRI ar dori trecerea în rezervă a mai multor șefi din SRI, apropiați ai lui Florian Coldea.

În subordinea lui Stătescu lucra și nevasta generalului Sorin Cosma, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din SRI,

Sorin Cosma (foto) a ajuns în SRI în 1992 grație faptului că soția sa, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Măgureanu. Între timp, Pompilia Cosma a ajuns adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice din subordinea lui Stătescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img