EXCLUSIV/ Cum a îngropat DNA un dosar exploziv despre SRI: DOCUMENTE

0
211
Zăpăcitor! Deşi sesizată în scris,oficial, sub semnătură şi sub prestare de jurământ, cu privire la DIVULGAREA INFORMAŢIILOR SECRETE DE STAT (art. 303 Cod penal), DNA – SECŢIA MILITARĂ, nici măcar nu l-a întrebat pe făptuitorul nominalizat, col. SRI MARIN CONSTANTIN, comandantul UM 073 Ploieşti, despre aceasta, dar să mai facă şi cercetări!
Lt. TOMESCU GEORGIANA, fost ofiţer al SRI, a denunţat la DNA (ds. nr. 83/P/2014), în data de 21.07.2014, când era ofiţer activ, că şeful DJI Prahova, col. Marin Constantin, fost securist, a „diseminat informaţii clasificate”.
În declaraţia de martor care i s-a luat de către procurorul militar de caz, general de brigadă magistrat LUPULESCU NICOLAE, adjunct al şefului Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA – Central, ofiţerul denunţă, printre altele (filele 7-8):
<<< …Îi pot reproşa că din funcţia pe care o ocupa, de comandant, a încercat să stopeze unele demersuri informative pe care le derulam ca atribuţie de serviciu, a stopat transmiterea unor materiale către unitatea centrală şi, într-o situaţie pe care o cunosc, a diseminat informaţii clasificate despre anumite aspecte ce se petreceau în Penitenciarul Ploişti, în speţă către soţia lui.
În cadrul activităţilor mele am aflat despre presupuse ilegalităţi derulate de directorul Penitenciarului Ploieşti>>> 
NOTELE REDACŢIEI- 1. Soţia col. SRI MARIN, cms. şef de penitenciare MARIN EUGENIA SIMONA, a fost director adjunct educaţie şi asistenţă psihosocială al Penitenciarului Ploieşti.
2. Ofiţerul martor-denunţător se referă în declaraţie la fostul director, comisarul şef de penitenciare TIBERIU RADU).
3. Ds. nr. 83/P/2014 (ca şi toate celelalte dosare deschise la DNA în baza unor denunţuri şi plângeri penale formulate atunci de doi ofiţeri SRI şi de fostul deţinut al Penitenciarului Ploieşti, GEANĂ MARIUS DRAGOŞ – 84/P/2014, 109/P/2014 şi 125/P/2014) – AU FOST CLASATE „de pe scaun” la ordinul lui Coldea!!