spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ CULISELE SCANDALULUI SPONSORIZARII LUI IOHANNIS IN SPANIA/ CE ASCUND DIPLOMATII ROMANI...

EXCLUSIV/ CULISELE SCANDALULUI SPONSORIZARII LUI IOHANNIS IN SPANIA/ CE ASCUND DIPLOMATII ROMANI DIN MADRID

-

Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu comunitatea romaneasca din Spania la unul din cele mai luxoase hoteluri din Madrid a fost sponsorizata de compania Digi Mobil Spania.  Am incercat sa aflam detaliile acestei afaceri si l-am contactat in acest sens pe Ionuţ M. Vâlcu, atasatul de presa al Ambasadei Romaniei la Madrid.

- Reclama -

CITITI SI: Protocol inferior acordat de Casa Regala a Spaniei pentru vizita lui Iohannis: Columbia, tratata cu vizita de STAT/ Greseala de protocol a lui Carmen Iohannis

Digi Mobil Spania este parte a companiei RCS/RDS, care prin diferite segmente ale sale l-a sponsorizat pe Klaus Iohannis in campania prezidentiala.

de ANDREI BADIN

Ionut M Valcu a precizat in exclusivitate pentru FLUX 24 ca sponsorizarea intalnirii presedintelui Klaus Iohannis s-a facut la CEREREA AMBASADEI.

bunspaniainterior

Compania respectivă a sponsorizat o activitate a Ambasadei României la Madrid, răspunzând pozitiv la o solicitare în acest sens a misiunii diplomatice. Atragerea de sponsori pentru sprijinirea organizării evenimentelor organizate de misiunile diplomatice și consulare este o practică, la care recurg toate diplomațiile, inclusiv cele ale țărilor cele mai dezvoltate. Ambasadele din întreaga lume – inclusiv ambasadele străine din Madrid – apelează la sprijinul sponsorilor, ori de câte ori este posibil, pentru organizarea chiar și a Recepției de sărbătorire a Zilei Naționale, unul din evenimentele cele mai solemne din agenda anuală a unei Ambasade. Legislația română în vigoare permite instituţiilor publice să folosească, pentru asigurarea unei bune desfășurări a diferitelor evenimente, bunuri materiale şi fonduri primite de la persoane juridice şi fizice (române sau străine), sub formă de donaţii şi sponsorizări, a sustinut Ionut M Valcu.

CITITI SI: Premierul spaniol dupa intalnirea cu Klaus Iohannis: Trebuie să întărim dialogul cu Rusia

CONTRACTUL DE SPRONSORIZARE LA SECRET

FLUX 24 a solicitat Ambasadei Romaniei in Spania o copie a contractului de sponsorizare, dar acesta nu ne-a fost pus la dispozitie, atasatul de presa Ionut M Valcu evitand orice referire la contract si conditiile acestuia.

De asemenea, Valcu a refuzat sa ne precizeze valoarea contractului. 

Valcu a precizat doar ca mai multe companii romanesti si spaniole sponsorizeaza actiunile Ambasadei. Atasatul de presa nu a precizat daca aceste firme au fost sau nu ajutate pentru contacte economice.

RECEPTIA DE LA HOTELUL INTERCONTINENTAL

CITITI SI: IOHANNIS A DEZAMAGIT ROMANII DIN STRAINATATE: Presedintele a UITAT votul prin corespondenta la intalnirea cu romanii din Spania/ Niciun cuvând despre Consiliul de Reprezentare al Diasporei, la care Iohannis s-a angajat ferm în campania electorală

În ceea ce privește opțiunea pentru organizarea reuniunii la un hotel și nu în clădirea Ambasadei vă informăm că Misiunea Diplomatică de la Madrid beneficiază de spații pentru recepții cu o capacitate maximă de 80 – 100 persoane. Astfel, în cazul evenimentelor cu participare mai numeroasă, Ambasada organizează respectivele acțiuni în spații externe, în funcție de situație. În cazul concret al activității de interes pentru dvs., având în vedere interesul de participare foarte mare al românilor din întreaga Spanie și dorința de a putea asigura o reprezentare cât mai amplă a numeroasei comunități române din Spania, vă informăm că  la  respectiva reuniune au participat peste 400 de români. Din acest motiv, Ambasada a decis să recurgă la o sală care să poată găzdui în condiții impecabile o reuniune de această amploare, optând pentru salonul hotelului InterContinental din Madrid, ne-a mai spus Ionut M Valcu.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...