spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV: Culisele descinderii DNA la SRI

EXCLUSIV: Culisele descinderii DNA la SRI

-

de Andrei Bădin

O stire apărută stingher în vreo 2 publicații și în câteva dezbateri televizate ar fi trebuit să provoace un cutremur intr-o presă profesionistă: DNA ar fi descins la SRI și ar fi ridicat documente strict secrete. Ar fi trebuit să fie breaking news peste breaking news, fiecare să caute informații noi care să facă lumină in acest caz mult mai important pentru România decât arestarea pentru scurtă durată a lui Donald Trump la New York. 

- Advertisement -

Joi seară FLUX 24 a trimis atât la DNA cât si SRI o adresă cerând lămuriri pe această temă.

Adresa FLUX 24:

- Advertisement -

Vineri la prânz vine răspunsul DNA:

Practic in răspunsul său DNA spune că în acest moment nu poate infirma sau confirma informațiile deoarece nu există „suspect în cauză”. Practic avem parte de o confirmare indirectă.

Nu am publicat imediat deoarece am asteptat ca și SRI să ne trimită un punct de vedere. Am asteptat încă 48 de ore, dar acest răspuns nu a venit. Cu siguranță vom acorda spațiu unui astfel de răspuns dacă ne va fi transmis…

Am decis ca atare să publicăm răspunsul elocvent primit de la DNA cât si informațiile pe care le-am obținut provocându-i pe colegii din presă să aducă noi informații în ceea ce pare unul din cele mai mari scandaluri din ultimii ani.

Informațiile noastre: în urmă cu circa 2 săptămâni, procurorii militari din DNA ar fi mers la SRI și ar fi cerut o serie de documente secrete. Cel/cei de la sediul SRI ar fi refuzat să transmită toate documentele moment în care cel/cei de la DNA ar fi amenințat chiar cu reținerea pentru refuzul de a colabora cu ancheta. Scandalul a dus la sosirea prim adjunctului directorului SRI, Răzvan Ionescu, care a promis colaborarea in anchetă. 

Nu stim dacă obiectul cercetării vizează doar perioada in care Florin Coldea a fost prim director adjunct al SRI sau merge până în zilele noastre.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img