spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV CULISE/ De ce nu l-a dat afară Cioloș pe ministrul-site de...

EXCLUSIV CULISE/ De ce nu l-a dat afară Cioloș pe ministrul-site de 800.000 lei: OMUL CUPOLEI

-

Premierul Dacian Cioloș nu l-a demis pe ministrul energiei, Victor Grigorescu,  cu toate că pe surse încă de la ora 13.00 a fost lansată informația demiterii din Palatul Victoria.

Guvernul a dat un comunicat călduț după ce Cioloș avut o întâlnire cu Grigorescu.

- Advertisement -

Surse apropiate guvernului au precizat în exclusivitate pentru FLUX 24 că premierul Dacian Cioloș a renunțat la demiterea lui Grigorescu datorită faptului că nu a găsit un înlocuitor, dar și în urmă presiunilor lobyiștilor din domeniu.

Tatăl actualului ministru al energiei, Andrei Răzvan Grigorescu, acum decedat, a fost secretar de stat în Guvernul Năstase, în Ministerul Industriei și Resurselor al lui Dan Ioan Popescu și, anterior, fost director general adjunct pentru probleme comerciale al Lukoil Romania și ex-preşedinte al Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze. Tatăl actualului ministru a fost onorat în 2002 de Ion Iliescu cu Ordinul naţional pentru merit în grad de cavaler. De altfel, guvernarea Năstase, în care tatăl său a fost secretar de stat, e și perioada când actualul ministru a început să slujească în aparatul public, ca expert în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Departamentul de Comerţ Exterior.

- Advertisement -

Grigorescu jr a fost consilierul unui ministru din Guvernul Ponta și  în august 2014 a fost propus de ”Departamentul pentru Energie” din cadrul Ministerului Economiei să facă parte din CA-ul Electrica SA, unde ”remunerația” i-a fost stabilită la 2.500 euro/lună, plus o sumă fixă anuală de 10.000 euro.

Andrei Răzvan Grigorescu, tatăl proaspătului ministru al Energiei, a fost asociat în firma Fed Com Concordia SRL cu mai multe personaje influente din domeniul resurselor naturale, printre care și cu Mirea Marin, fost ofițer de securitate și administratorul companiei Interagro. Numele lui Mirea Marin apare alături de al lui Ioan Niculae și Adriean Videanu în rechizitoriul DNA din dosarul privind subminarea economiei naționale și complot prin acte de corupți.

În aceeași societate, Fed Com Concordia SRL, tatăl ministrului Energiei i-a mai avut asociat printre alții și Silviu Sarghi (ex- consilier Ministerul Economiei şi Comerţului), şi pe Iulian Grădișteanu, fost președinte al CA-ului Petrom și ex-director al Direcţiei Petrol, Gaze şi Energie din Ministerul Industriei şi Resurselor. De asemenea, numele lui Iulian Grădișteanu apare pomenit și într-un scandal dn jurul proiectului înființării firmei “Bonlieu Trading SRL”, alături de Virgil Măgureanu și alți grei din servicii și foști ocupanți ai unor funcții strategice în statul român. Proiectul ”Bonlieu” a fost unul eșuat, a scris România Curată.

Alt asociat al tatălui ministrului Energiei a fost Vasile Bejinariu, al cărui fiu, Valeriu Cristian Bejinariu, a evaluat pagubele din Dosarul Rafo al lui Ovidiu Tender, dar a făcut și evaluarea în cazul unui alt mogul al energiei, Dinu Patriciu, în Dosarul Rompetrol.

Tatăl lui Vlad Grigorescu l-a avut partener de afaceri și pe Mihai Albulescu, pus în guvernarea Boc în CA-ul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale „Transgaz” – S.A., Mediaș, iar, în 2013, în guvernarea Ponta, băgat în CA-ul de la GDF Suez.

Un alt asociat al tatălui ministrului Energiei a fost Gheorghe Ion. Nume comun, care nu spune nimic la prima vedere, însă Gheorghe Ion este asociat cu barosani din servicii în mai multe societăți, unele active în domeniul energiei, mai scria RC.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a oferit vineri, pe Facebook, explicaţii suplimentare privind platforma monitoreu.com pe care a cedat-o în folosinţă timp de un an pentru 792.000 lei, susţinând că a oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona, însă nu spune nici acum cine i-a plătit banii pentru închirierea site-ului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img