spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăALEGERI 2020EXCLUSIV/Candidatul PNL la șefia CJ Hunedoara, fiu de polițist corupt condamnat penal....

EXCLUSIV/Candidatul PNL la șefia CJ Hunedoara, fiu de polițist corupt condamnat penal. Șeful Poliției către fiul său: „Vezi că o să-l prindă în flagrant și am belit p(…), mă!”.DOSARUL „SPUMĂ și BIBANU”

-

Numele candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, apare într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT – Serviciului Teritorial Alba Iulia. Adrian Nicolae David este fiul fostului șef al Poliției Municipiului Deva, comisarul șef Ioan David condamnat definitiv pentru infracţiuni de crimă organizată și corupție.

- Reclama -

DAVID, protectorul interlopilor din Deva

Potrivit Rechizitoriului întocmit de DIICOT Alba Iulia pe 28 decembrie 2004 în dosarul „SPUMĂ și BIBANU”, comisarul șef DAVID IOAN, șeful Poliției Municipiului Deva, cunoscut în lumea interlopă cu porecla „Bill”, Tati” sau „Omul”, și-a încălcat deontologia profesională prin aderarea la grupul infracțional organizat, „fiind racolat încă din anul 2003”.

Concret, David a fost trimis în judecată în dosarul „Spumă şi Bibanu”, fiind acuzat că în perioada în care s-a aflat în fruntea Poliţiei Deva, a sprijinit şi a acoperit o serie de infracţiuni comise de grupări de crimă organizată care au instaurat teroarea în Deva. Anchetatorii spun că David era prieten al interlopilor, acesta şi acoliţii săi având grijă să descurajeze pe patronii de localuri, în cazul în care refuzau să plătească taxe de protecţie. De asemenea, David îşi trimitea oamenii de încredere în spital pentru a le cere victimelor interlopilor să îşi retragă plângerile.

„Prin prestarea unor servicii de interes pentru inculpat și șoferul său, agentul șef Stăiculescu Nicolae, precum și prin plata unei taxe, grupul infracțional și-a asigurat protecția activităților ilegale organizate pe raza municipiului Deva: proxenetismul, impunerea supremației și perceperea taxelor de protecție, traficul de droguri, practicarea jocului de noroc fraudulos alba-neagra”, au constatat procurorii DIICOT.

Pentru faptele sale, fostul șef al Poliției Municipiului Deva a fost condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare cu executare.

Adrian David, în anturajul interlopilor care au terorizat Deva

Interesant și, aproape trecut cu vederea, este faptul că în dosarul amintit apare numele fiului comisarului șef Ioan David, la acea vreme student.

„Șeful Poliției Municipiului Deva l-a introdus din anul 2002, pe fiul său, David Adrian, student la Universitatea din Timișoara, în anturajul inculpatului Bumbaru Constantin Nicolae, solicitându-i să-l avertizeze un membru al grupării asupra faptului că este în atenția organelor judiciare:

DAVID IOAN: Vezi că am vorbit cu „Minune”… i-ai zis lui p(…) acesta?

DAVID ADRIAN: I-am zis la tembel.

DI: Și?

DA: Mi-a zis că, cu ăia doi… cam așa este, dar a zis că el nu a făcut din alea…

DI: Domnule, vezi că este în atenție că el îi duce și o să-l prindă în flagrant și am belit p(…) mă!

DA: Așa i-am zis să aibă grijă ce face…

DI: Spune-i că am vorbit cu Miron, acum… și dacă face o mișcare îl omor eu, fără de Miron nu poate!”:

„Pentru ca activitatea infracţională să se desfăşoare în condiţii optime, la cererea coinculpaţilor, cms. şef David Ioan, numit codificat „Omul”, a dispus măsuri de schimbare din postul de supraveghere Autogara a unor poliţişti exigenţi, cu poliţişti care îşi încălcau îndatoririle profesionale – ulterior eliminaţi din Poliţie – permiţând echipei mobile „alba-neagra” să opereze nestingherit în dauna călătorilor”, se arată în dosar.

Bibanul, în audiență la fiul fostului protector

Fiul fostului șef al Poliției Municipiului Deva a intrat în 2012 în politică fiind ales în funcția de consilier județean din partea UNPR. În 2014, profitând de legislația permisivă, David a schimbat tabăra și s-a înscris în PNL. Între timp, tatăl său, fusese condamnat definitiv (18 martie 2013) și încarcerat.

În 2015, Adrian David a intrat în lupta pentru putere la nivelul CJ Hunedoara după ce fosta conducere și-a pierdut mandatele. În iunie 2015, David a fost ales președinte al CJ Hunedoara.

Între cei care au venit în audiență la noul președinte se numără și Bumbaru Constantin Nicolae.

„Coco Păun și Constantin Bumbaru (zis Bibanul) au ajuns, marți, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la președintele Adrian David. Cei doi sunt figuri cunoscute în lumea interlopă. Primul în Gorj, fiind implicat în mai multe scandaluri și cercetări ale polițiștilor, iar cel de al doilea în Hunedoara, fiind una dintre persoanele condamnate în dosarul Spumă și Bibanul alături de fostul comandant al Poliției Deva, Ioan David, tatăl președintelui CJ Hunedoara.” (Gazeta de Dimineață, 20 octombrie 2015)

”Sunt asociați, mi s-a prezentat în calitate de asociat (Constantin Bumbaru-n.r.). nu a avut (Constantin Bumbaru-n.r.) nicio problemă de comunicat. Fiind în dosar cu tatăl meu, probabil a vrut să își dea lui puțină greutate”, a mai spus David. (Gazeta de Dimineață, 20 octombrie 2015)

Un proiect dezastruos: drumul spre Sarmizegetusa Regia

De mandatul de președinte al lui Adrian David se leagă modernizarea drumului Costești – Sarmizegetusa Regia, un proiect controversat finanțat din fonduri europene anchetat de OLAF și DNA.

Consiliul Județean Hunedoara a fost nevoit să plătească corecții financiare în valoare de 2.016.150,94 lei după ce Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), a stabilit că o parte din lucrările executate (24 august 2015 – 30 iunie 2016, în mandatul de președinte al domnului Adrian Nicolae David) în cadrul proiectului de modernizare a DJ 705 A Costești – Sarmizegetusa Regia au devenit neeligibile în urma nerespectării termenului de execuție.

Există viață și după CJ. Și încă ce viață!

După ce, în 2016, PNL a pierdut alegerile în județul Hunedoara, Adrian David s-a ales cu un post de consilier județean. A renunțat repede, țintind mai sus: postul de prefect. Prietenii liberali l-au angajat în funcția de consilier al directorului Complexului Energetic Hunedoara, după care, tot partidul, l-a angajat în funcția de consilier al primarului din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi – soțul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi – condamnată definitiv pentru fapte de corupție.În toamna anului 2018, Adrian David s-a mutat cu locul de muncă la Deva, devenind consilier al primarului liberal Florin Nicolae Oancea. Din toamna anului 2019 este administrator public al municipiului Deva, încadrat cu un salariu lunar de 20.800 lei.
Acum, vrea din nou președinte al CJ Hunedoara…

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...