PSD va hotări luni propunerea de premier prin vot în Comitetul Executiv Național (CEx) cu care va merge apoi la consultările de la Palatul Cotroceni. Numai că potrivit statului partidului decizia este nestatutară DACĂ NU VA FI ADOPTATĂ și de un Congres PSD.

Conform Statului PSD, candidatul la functia de prim-ministru trebuie validat de Congres, nu de CEx. (art. 120 alin.(7).

Conform Statului și programul de guvernare trebuie validat de Congres.

STATUTUL PSD (CLICK PENTRU A CITI)

Articolul 120

Congresul PSD are următoarele atribuții:

PUNCTUL  7 (7) validează candidatul PSD la funcția de prim ministru, la propunerea Comitetului Executiv Național;

PUNCTUL 2: (2) adoptă sau modifică Programul Politic și Programul de Guvernare ale partidului;

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, la Antena 3, că social-democraţii au o listă de opt nume de potenţiali premieri, printre care actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, şi europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

Decizia CExN al PSD va fi discutată ulterior cu partenerii coaliției de guvernare, urmând ca apoi PSD și ALDE să se prezinte la Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis. După CExN va avea loc și o ședință a grupurilor reunite ale PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a arătat că noul premier trebuie să fie “un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, o capacitate de muncă enormă, un om cinstit și cu viziune” și a anunțat că PSD va merge cu o singură propunere la Cotroceni, iar aceasta va fi din interiorul partidului.

“Am vorbit cu colegii mei că zilele următoare ne vom întâlni și fiecare ne vom gândi la posibile variante. Eu am 4 variante — și doamne și domni din partid”, a declarat Dragnea pe 22 iunie.

Într-o intervenție telefonică la România TV, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că, din informațiile pe care le deține, PSD are patru-cinci propuneri de candidați pentru funcția de premier, pe listă fiind și femei. Potrivit acesteia, noul premier trebuie să știe să-și alcătuiască echipa.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România are nevoie de un guvern stabil, iar premierul României trebuie să fie doar o persoană integră, a declarat marți, la Berlin, președintele Klaus Iohannis.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?