spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăArmataEXCLUSIV/ Bomba din contractele de lobby ale PSD în SUA

EXCLUSIV/ Bomba din contractele de lobby ale PSD în SUA

-

PSD are 2 contracte de lobby în SUA cu Madison Cornpany LLC pentru întâlniri high level-100.000 USD, altul pe consultant -William D. Harris- care va lucra tot Madison Cornpany LLC în aceleaşi scopuri. Cu aceeași firmă contracte au și Guvernul României și o companie numită General Dynamics.

CITIȚI ȘI: DOCUMENTE/ PSD a plătit LOBBY pentru Dragnea în SUA: INTERMEDIARUL AFACERII I-A CUNUNAT PE ELENA UDREA ȘI DORIN COCOȘ

- Advertisement -

General Dynamics a semnat un contract acum câteva săptămâni cu Guvernul României pentru producerea de transportoare blindate 8X8 Piranha la Uzina Mecanică Bucureşti (UMB). 

- Advertisement -

Practic 3 entități cu același lobbyist au fost implicate în contractul de armament cu România. 

În afacere apare și ambasadorul american, Hans Klemm.

Firma de lobby are și numeroși clienți în Israel, printre care Ministerul de Externe de la Tel Aviv.

Firma americană a fost implicată în multe scandaluri dezvăluite de FLUX 24. 

De exemplu producătorul danez de armament Falck-Schmidt, care a încheiat un parteneriat cu americanii de la General Dynamics pentru a produce transportoare blindate 8×8, a intrat în insolvenţă, a anunţat agenţia de ştiri bulgară Focus.

FLUX 24 a făcut mai multe dezvăluiri despre firma americană.

DEZVĂLUIRILE FLUX 24:

General Dynamics apare în multe scandaluri, inclusiv de corupţie la nivel mondial. 

În 2014 dezvăluiri făcea siteul Infowars: General Dynamics este o parte a complexului militar american. 

Compania are în conducere mulţi şefi în Pentagon sau la rândul ei propune persoane pentru conducerea armatei americane.

De exemplu, conform unei depeşe Reuters, în 2014 administraţia americană a aprobat vânzarea către Irak a unui sistem de apărare la sol în valoare de 600 de milioane de $ fabricat de General Dynamics Corp, contract acuzat de corupţie.

O carte cu dezvăluiri despre General Dynamics (CLICK)

Compania americană apare şi în rapoartele Transparency International (CLICK)

Culmea e că în martie anul curent compania americană implicată în mai multe scandaluri de corupţie a organizat la Bucureşti o conferinţă anti corupţieCamera de Comerț și Industrie a României (CCIR), alături de General Dynamics, General Dynamics European Land Systems — Mowag și TRACE International, organizează cel mai complex workshop dedicat bunelor practici anticorupție din SUA, ajustate la nevoile comunității de afaceri din România — Business without Corruption. Evenimentul va avea loc pe 7 și 8 martie 2017, la CCIR Business Center, cu sprijinul Ambasadei SUA în România.(sursa Agerpres)

Un alt scandal a fost în 2013. Printre miliardele de dolari prevazute pentru dotarea armatei in anul 2013 a fost prevazuta o crestere de 91 milioane ce prevedea achizitia de noi tancuri M1A1 Abrams produse de General Dynamics.

Incepand cu 2017 tancurile Abrams M1 ale Armatei SUA sunt modernizate si aduse la noi standarde de performanta, iar fabrica  constructoare,  adica uzina celor de la  General Dynamics Land Systems din Lima, Ohio, are nevoie sa produca minimum 7 tancuri pe an, in idea de a-si pastra capacitatea si personalul intacte.

General Dynamics este o companie militară din SUA, al cincilea contractor militar la nivel mondial după venituri. În 2014 compania a raportat o cifră de afaceri de 31 de miliarde de dolari. Compania are 100.000 de angajaţi la nivel mondial.

DOCUMENTE: Banii plătiţi drept lobby sau finanţări în 2014 în Congresul american, candidaţilor şi partidelor:

Și istoria completă a General Dynamics către Congres fișe:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img