spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeEVZ și RL: Mihnea Moțoc ar putea fi șeful SIE

EVZ și RL: Mihnea Moțoc ar putea fi șeful SIE

-

Mihnea Motoc,fostul ministru al Apărării în Guvernul Cioloș ar fi propunerea agreată de președintele României pentru șefia Serviciului de Informații Externe (SIE), scriu Evenimentul Zilei și România Liberă.

Instituția este condusă interimar, în acest moment, de generalul Silviu Predoiu, după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu din septembrie anul trecut.

- Advertisement -

După o scurtă perioadă în care a fost procuror în Bolintin Vale și București – sectorul 1, Mihai Motoc (51 de ani) a ajuns în Ministerul Afacerilor Externe. Din acel moment cariera sa a evoluat rapid, fiind unul dintre protejații lui Adrian Năstase și Teodor Meleșcanu. În 1997, de pildă, când avea doar 31 de ani, Motoc era șeful Departamentului pentru Afaceri Europene și Euro-Atlantice, având ca atribuții monitorizarea relațiilor României cu UE, ­NATO și OSCE. A fost ambasador în Olanda și ambasador extraordinar și plenipotențiar și reprezentant permanent al României în Consiliul de Securitate al ONU, iar în 2008 a fost transferat ca șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img