Vineri, 25 mai, apare pe piață numărul patru al revistei Evenimentul istoric cu dezvăluiri în premieră, documente rare, interviuri, culise – totul în 100 de pagini color.
Puteți citi despre „Operațiunea Duduia” – Amănunte neștiute despre averea de 100 de milioane de dolari a Regelui Mihai vânată de securitatea comunistă.
Este subiectul care ține prima pagină a revistei și care pune pe tapet misterul celor patruzeci și două de tablouri cumpărate de Carol I, scoase din România de Regele Mihai. Ce s-a întâmplat cu această avere colosală, aflați din paginile Evenimentului istoric.
Revista continuă seria lecțiilor de istorie-altfel cu mărturiile tulburătoare ale ultimului șef al Securității României comuniste: generalul Iulian Vlad. Fragmentul inedit de interviu aduce elemente noi în legătură cu relațiile dintre România, SUA, URSS și Nicolae Ceaușescu.
Un alt subiect de referință, ancorat în actualitate, conturează portretul nefardat al orașului Ierusalim, urbea milenară disputată aprig de evrei și arabi.

Merită evidențiată și expunerea planului secret dintre Iuliu Maniu și Ion Antonescu, înțelegere care își propunea răsturnarea regelui Carol al II-lea din fruntea țării fără ca populația să aibă de suferit.
Un alt material interesant este cel despre modul în care ambasada SUA din Moscova a fost înțesată cu microfoane de către KGB.
Din 25 mai revista Evenimentul Istoric poate fi cumpărată de la toate chioșcurile de presă.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?