spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeEuropol a informat Belgradul despre pregătirea unui atentat împotriva președintelui sârb Aleksandar...

Europol a informat Belgradul despre pregătirea unui atentat împotriva președintelui sârb Aleksandar Vučić

-

Președintele Parlamentului Serbiei, Ivica Dačić, a declarat că este pentru prima dată când Europol colaborează cu Serbia, respectiv Europol a informat oficial Belgradul despre o posibilă amenințare la securitatea președintelui Serbiei, Aleksandar Vučić. Dačić a declarat că ministrul sârb de interne, Aleksandar Vulin, nu ar fi prezentat oficial această informație opiniei publice dacă nu ar fi fost credibilă.

„Din câte știu, este pentru prima dată de când colaborăm cu Europol, când primim oficial o informație. Cu siguranță nu ar fi dat această informație dacă nu ar fi fost credibilă. Europol a primit această informație de la servicii ale statelor membre ale Uniunii Europene, care au surse credibile” – a declarat Dačić, adăugând că în această problemă sunt implicați și factori interni. „Este posibil ca așa ceva să se pregătească fără să nu fie implicați și factori interni? Este ceva ce provoacă îngrijorare. Trebuie întreprinse anumite măsuri, să fie reținuți toți cei care au legătură cu aceste pregătiri și care periclitează securitatea președintelui Republicii Serbia” – a declarat Dačić.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...