spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeEuropenii au fost surprinşi de ''dramatizarea'' de către SUA a situaţiei din...

Europenii au fost surprinşi de ”dramatizarea” de către SUA a situaţiei din Ucraina: „Trebuie să evităm să ne jucăm cu nervii noştri şi reacţiile alarmiste care au chiar şi consecinţe financiare”

-

Uniunea Europeană a cerut luni ”evitarea crizelor de nervi” în criza dintre Rusia şi Ucraina şi a reacţiilor alarmiste, a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, relatează AFP conform Agerpres.

”Ştim foarte bine care este nivelul ameninţărilor şi modul în care să reacţionăm. Trebuie să evităm să ne jucăm cu nervii noştri şi reacţiile alarmiste care au chiar şi consecinţe financiare”, a avertizat el, la încheierea unei reuniuni cu miniştrii de externe din UE la care a participat prin videoconferinţă şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Europenii au fost surprinşi de ”dramatizarea” de către SUA a situaţiei din Ucraina cu anunţul unei invazii ruse ”în orice moment” şi decizia de retragere a familiilor diplomaţilor din Kiev.

”Schimbul de opinii cu Antony Blinken a fost foarte util pentru a continua să se stabilească calea de urmat şi o coordonare foarte strânsă”, a subliniat Borrell.

”Nu cred că există ceva nou care să crească sentimentul de teamă de un atac imediat”, a spus el.

”Cred că există un acord complet între noi, între statele membre, pentru a spune că această măsură de precauţie (luată de Statele Unite) nu este necesară”, a adăugat el.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...