spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Pentru România, unda verde primită de Republica Moldova este...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Pentru România, unda verde primită de Republica Moldova este o veste deosebit de bună. Procesul început zilele acestea va fi unul îndelungat și anevoios, să nu ne amăgim că nu va fi astfel

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL

- Reclama -

În urmă cu o săptămână, Consiliul European a luat o decizie de mare impact, anume aceea de a oferi Ucrainei și Moldovei statutul de state candidate pentru accederea la Uniunea Europeană. Reuniți la Bruxelles, șefii de stat și de guvern ai UE au confirmat, prin această decizie, propunerea Comisiei von der Leyen. Magnitudinea și implicațiile acestui pas istoric pot fi doar imaginate în acest punct, însă putem spune cu certitudine că acestea ar putea fi eminamente de natură pozitivă. Procesul, deși unul de lungă durată, va reuși să aducă Moldova și Ucraina în orbita spațiului comunitar, unde vor putea construi conexiuni durabile si foarte necesare în următorii ani. Pentru România, unda verde primită de Republica Moldova este o veste deosebit de bună și rezultatul mult-dorit pentru care statul nostru a depus eforturi susținute pe parcursul a numeroși ani. Întreaga clasă politică, dar în special Președintele României și guvernele ultimilor trei ani, au fost avocații permanenți ai Chișinăului în spațiul euro-atlantic.

Foarte recent am putut vedea, la Kiev, rezultatele politicii externe și de securitate actuale a României, prin prezența Președintelui Klaus Iohannis alături de cei trei lideri de marcă ai Uniunii Europene. Procesul început zilele acestea va fi unul îndelungat și anevoios, să nu ne amăgim că nu va fi astfel. Însă, odată început, este în puterea statelor candidate să se alinieze standardelor și valorilor uniunii noastre și să facă tot posibilul pentru a se alătura lumii libere și democrațiilor liberale consolidate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img