spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor intrevedere cu ambasadorul Israelului

Europarlamentarul Vlad Nistor intrevedere cu ambasadorul Israelului

-

In dupa-amiaza zilei de 19 aprilie, europarlamentarul Vlad Nistor, membru al Grupului Partidului Popular European, a avut o întâlnire cu Excelența Sa domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel la București. Întrevederea a fost solicitată de partea israeliană,  în virtutea calităților parlamentare ale profesorului Nistor, anume de membru al comisiei de afaceri externe (AFET) a Parlamentului European și al subcomisiilor de securitate și apărare (SEDE) și drepturile omului (DROI).

- Reclama -

Ambasadorul Azar a fost acreditat la București în august 2022, iar înainte de a prelua acest portofoliu a ocupat poziții de responsabilitate atât în diplomația israeliană cât și în aparatul guvernamental central. Dupa introducerea de rigoare, discuțiile s-au centrat pe situația geopolitică internațională actuală, pe complexitățile cauzate de agresiunea Rusiei în Ucraina și de viitorul relațiilor dintre state la nivel mondial.

De asemenea, au fost menționate pe larg relațiile foarte bune dintre Statul Israel și Uniunea Europeană, cât și legăturile deosebit de strânse dintre România și Israel. Ambasadorul Azar a adus în discuție complexitatea și profunzimea relațiilor economice, culturale și istorice dintre cele două popoare, subliniind nevoia dezvoltării pe mai departe a acestor conexiuni. Profesorul Nistor a adăugat că regiunea cuprinsă între cele doua state este una de mare interes la nivel international, iar Israel și România trebuie să fie doua puncte de stabilitate în zonă. În această direcție, trebuiesc armonizate relațiile dintre statele din regiune, dezvoltând prezența pozitivă și constructivă a UE, cât și susținerea de care se bucură partenerii SUA din aria extinsă a Mării Negre și a Mediteranei de est.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img