spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Înființarea unui tribunal internațional special ar acoperi lacunele existente...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Înființarea unui tribunal internațional special ar acoperi lacunele existente în actualul sistem de justiție penală internațională

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL/PPE

Într-o rezoluție adoptată pe 19 ianuarie, în plenul Perlamentului European de la Strasbourg, se solicită adoptarea de măsuri pentru tragerea la răspundere a conducerii politico-militare de la Moscova pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Atrocitățile comise de forțele ruse pe teritoriul ucrainean dezvăluie brutalitatea războiului de agresiune dus de către Federația Rusă și subliniază importanța unei acțiuni coordonate pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției, în conformitate cu dreptul internațional. 

Eurodeputații cer Uniunii Europene să insiste pentru crearea unui tribunal internațional special, în strânsă cooperare cu Ucraina, cu comunitatea internațională și cu Organizația Națiunilor Unite, care să urmărească penal conducerea politică și militară a Rusiei și pe aliații acesteia.

Înființarea unui tribunal ar acoperi lacunele existente în actualul sistem de justiție penală internațională și ar completa eforturile de investigare ale Curții Penale Internaționale, care în prezent nu poate investiga crimele de război și agresiunea brutală din Ucraina.

ț

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img