spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Este singurul legislativ multilingvistic, pluripartinic și transnațional din lume...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Este singurul legislativ multilingvistic, pluripartinic și transnațional din lume și o dovadă vie a potențialului de cooperare între state suverane

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL/PPE

Pe data de 22 noiembrie, în a doua zi a sesiunii plenare a Parlamentului European, a avut loc ceremonia de aniversare a 70 de ani de la inființarea acestui for ales al Uniunii Europene. 

- Advertisement -

În cadrul momentului solemn din plenul parlamentului de la Strasbourg a fost elogiat proiectul construcției europene, ce a adus statelor membre ale uniunii niveluri fără precedent de dezvoltare, bunăstare, pace și un sentiment esențial și unic de comunitate. 

A fost, de asemenea, subliniat oprimismul ce caracterizează acest proiect, în ciuda tuturor obstacolelor și crizelor apărute de-a lungul deceniilor. Președintele Parlamentului European, doamna Roberta Metsola, a subliniat transformarea instituției pe care o conduce dintr-un for eminamente consultativ, fără prerogative legislative, intr-un parlament veritabil, ales direct de cetățenii europeni din toate statele membre. 

Mai mult, acesta este singurul legislativ multilingvistic, pluripartinic și transnațional din lume și o dovadă vie a potențialului de cooperare între state suverane. 

De asemenea, acest Parlament este un organism viu al democrației de tip european, un avocat și un gardian unic al valorilor noastre comune.

Cu atât mai mult acum, când suntem martori ai agresiunii brutale și ai războiului pe continentul nostru, trebuie să apreciem și să protejăm instituțiile și ideile UE, incapsulate perfect în instituția Parlamentului European.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img