spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Este și un semnal de la Kremlin care anunță...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Este și un semnal de la Kremlin care anunță noi gesturi agresive pe care regimul de la Moscova le va pune în curând în practică.

-

Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuți activiști anticorupție din Rusia, un politician de opoziție și un critic înfocat al președintelui Vladimir Putin, a murit în circumstanțe misterioase într-o colonie penală îndepărtată din Rusia arctică, în timp ce ispășea o lungă sentință în închisoare pentru acuzații false.

Grupul PPE este profund șocat să afle de moartea lui Alexei Navalnîi, laureat al Premiului Saharov pe 2021. Deși închis în condiții inumane, disidentul și-a continuat în mod curajos lupta împotriva regimului.

- Advertisement -

La reuniunea comună de joi a Comisiei pentru Afaceri Externe, a Subcomisiei pentru Drepturile Omului și a Delegației pentru relațiile cu Rusia a Parlamentului European, europarlamentarii au discutat despre starea opoziției democratice din Rusia înaintea alegerilor prezidențiale din țară programate pentru 15-17 martie 2024.

Liderii Grupurilor Politice condamnă la unison această crimă a regimului rus și a politicilor sale imperialiste și neo-coloniale. Pentru a onora moștenirea lui Alexei Navalnîi, trebuie să fim alături de societatea civilă rusă independentă și de opoziția democratică, solicitând în mod continuu eliberarea tuturor prizonierilor politici.

- Advertisement -

„Moartea lui Alexei Navalnîi în închisoarea lui Putin este șocantă și ne întristează profund. Adevărata față a Rusiei de astăzi este cea a unei dictaturi criminale. Nu face decât să ne întărească hotărârea de a proteja democrația și libertatea în Ucraina”, subliniază europarlamentarul Manfred Weber, președintele Grupului PPE în Parlamentul European.

Europarlamentarul român Vlad Nistor, deputat din partea PNL și membru al Partidului Popular European, a declarat că, de la începutul persecuției împotriva lui Navalnîi de către regimul de la Moscova, atât el personal, cât și grupul PPE, au fost susținători permanenți ai drepturilor opozantului rus și observatori atenți ai condițiilor în care se regăsea dizidentul în detenția din Rusia. „Această crimă reprezintă nu doar eliminarea unui om care a îndrăznit să îl confrunte în mod direct pe Putin. Este și un semnal de la Kremlin care anunță noi gesturi agresive pe care regimul de la Moscova le va pune în curând în practică. Vestea uciderii lui Navalnîi trebuie să unească și pe mai departe lumea democratică în lupta noastră pentru libertatea Ucrainei și pentru o Rusie democratică.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img