spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor despre Schengen: Este un atac flagrant la fundamentele instituțiilor...

Europarlamentarul Vlad Nistor despre Schengen: Este un atac flagrant la fundamentele instituțiilor europene. Este un atac flagrant la solidaritatea, coerența și coeziunea unității UE. Comisia nu poate sta indiferentă. Parlamentul a votat în mod clar și cert, altfel decât un cancelar și un ministru de interne

-

Într-o intervenție în plenul Parlamentului European, deputatul Vlad Nistor, membru al PNL și al grupului PPE, califică refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen drept ”un atac flagrant la solidaritatea, coerența și coeziunea unității europene”.

Europarlamentarul român a precizat: ”Problema este una foarte simplă. Sigur este un atac care, pe români ca mine, îi umple de indignare și enervare. Se întâmplă la fel cu colegii noștri bulgari. Se întâmplă deci cu peste 30 de milioane de cetățeni ai UE, dar problema e alta. Indignarea ar trebui să fie a celor aproape cinci sute de milioane de cetățeni europeni pentru că, de fapt, acesta este un atac flagrant la fundamentele instituțiilor europene. Este un atac flagrant la solidaritatea, coerența și coeziunea unității UE. Comisia nu poate sta indiferentă. Parlamentul a votat în mod clar și cert, altfel decât un cancelar și un ministru de interne”.

- Advertisement -

Parlamentul European a inclus pe ordinea de zi a plenarei sale din decembrie o dezbatere privind rezultatul reuniunii Consiliului justiție și afaceri interne din 8 decembrie – unde Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și a Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img