spot_img
12.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Contribuțiile societății civile ucrainene trebuie, de asemenea, incluse în...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Contribuțiile societății civile ucrainene trebuie, de asemenea, incluse în pregătirea reconstrucției și reformei țării

-

Parlamentul European își exprimă indignarea și îngrijorarea gravă față de eforturile continue ale Rusiei de a submina democrația europeană prin diferite forme de interferență și dezinformare.

Deputații europeni sunt revoltați că Rusia, deseori încălcând legislația statelor membre UE, a găsit modalități de a oferi finanțare semnificativă partidelor politice de extremă dreapta, politicienilor, oficialilor și mișcărilor extremiste (care apoi acționează ca amplificatori ai propagandei ruse și servesc intereselor Kremlinului) din mai multe țări democratice pentru a influența negativ procesele lor democratice și de a submina sprijinul public pentru Ucraina.

- Advertisement -

Facilitatea pentru Ucraina, un pachet excepțional de 50 de miliarde EUR pentru susținerea eforturilor de redresare și modernizare ale Ucrainei până în 2027, este un pas semnificativ către satisfacerea nevoilor urgente ale Ucrainei, pentru parcursul acestei țări către aderarea la UE și pentru contracararea ofensivelor rusești de orice fel.

Eurodeputatul Vlad Nistor, membru al Grupului Partidului Popular European (PPE), în calitatea sa de membru al Comisiei de Afaceri Externe (AFET), al Subcomisiei pentru Securitate și Apărare (SEDE) și al Subcomisiei pentru Drepturile Omului (DROI), a declarat următoarele:

- Advertisement -

„Facilitatea pentru Ucraina se încadrează în această viziune mai largă a UE, de combatere a agresiunii de orice fel din partea Federației Ruse; desigur, va trebui să pregătim și mecanisme de finanțare pentru viitor, inclusiv pentru reconstrucția țării. Între timp, trebuie să existe o monitorizare adecvată a alocării acestor resurse. Se consolidează în mod substanțial rolul Radei Supreme și al autorităților regionale, asigurând totodată transparența procesului. Contribuțiile societății civile ucrainene trebuie, de asemenea, incluse în pregătirea reconstrucției și reformei țării. Prin această facilitate, UE își reafirmă angajamentul de a sprijini redresarea și reconstrucția țării, ținând Rusia răspunzătoare pentru daunele cauzate de războiul împotriva Ucrainei și toate actele sale de agresiune .”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img