spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor acuză deciziile iraționale și toxice din Afghanistan

Europarlamentarul Vlad Nistor acuză deciziile iraționale și toxice din Afghanistan

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL/PPE

Măsurile nocive pe care liderii conducerii talibane de la Kabul le-au anunțat în ultimele luni și săptămâni, direcționate împotriva femeilor afgane și, implicit, împotriva tuturor cetățenilor din Aganistan, au generat reacții vehemente dar și măsuri dramatice din partea comunității internaționale. Dacă vor fi implementate, aceste decizii iraționale și toxice vor avea un efect teribil asupra traiului de zi cu zi dar și a viitorului societății afgane. Fără drepturile fundamentale minime ce au fost confiscate femeilor afgane, prin ostracizarea și abrutizarea lor, acest stat – și așa aflat într-o situație critică, nu se va putea dezvolta, nu va reuși să asigure un viitor decent cetățenilor săi, indiferent de ce parte a baricadei politice și ideologico-religioasă se regăsesc. Drama individuală a acestor femei se va răsfrânge asupra viitorului întregului popor afgan, iar perspectivele sumbre pe care le putem întrevedea vor fi demne de epoci tenebroase precum Evul Mediu.

- Advertisement -

La acest moment, Afganistanul este pe deplin dependent de infuzia de capital oferită de organizațiile internaționale și de eforturile supraomenești ale organismelor specializate ale ONU și ale unor ONG-uri dedicate susținerii societății afgane, în pofida eforturilor conducerii de la Kabul de a-și distruge propria țară. 

Cele mai recente măsuri (cum ar fi interzicerea accesului la educație pentru femei și interzicerea participării acestora la activități care le-ar asigura independența financiară) vor priva aceste organisme de ajutorare de resursa umană, și așa insuficientă, pentru asigurarea unor minime servicii umanitare. Tragedia ce se petrece sub ochii noștri este una fără seamăn în lumea contemporană, iar statele responsabile ale comunității internaționale trebuie să acționeze până nu va fi prea târziu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img