spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Tomac: Orice guvern responsabil de la Chișinău, atunci când întâmpină dificultăți,...

Europarlamentarul Tomac: Orice guvern responsabil de la Chișinău, atunci când întâmpină dificultăți, întâi sună la București, asta este realitatea pe care am trăit-o în ultimele trei decenii. Evident că comuniștii de la Chișinău, care sunt expresia idioțeniei în politică, nu văd că de 30 de ani de zile au prezență militară ilegală pe teritoriul Republicii Moldova – în schimb, încearcă orice declarație a unui oficial român să o interpreteze

-

Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, marți, la Știrile B1 TV apărând declarația făcută de Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o luni la Chișinău.

- Reclama -

Întrebat despre reacția Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în ceea ce privește declarația lui Marcel Ciolacu, Eugen Tomac a explicat: „Cred că președintele Ciolacu are dreptate. Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut. Orice guvern responsabil de la Chișinău, atunci când întâmpină dificultăți, întâi sună la București, asta este realitatea pe care am trăit-o în ultimele trei decenii. Evident că comuniștii de la Chișinău, care sunt expresia idioțeniei în politică, nu văd că de 30 de ani de zile au prezență militară ilegală pe teritoriul Republicii Moldova – în schimb, încearcă orice declarație a unui oficial român să o interpreteze în sensul celor pe care le invocă acum”.

- Advertisement -

„Cred că declarația transmisă este una corectă, pentru că România a avut întotdeauna o politică extrem de echilibrată, chiar aș spune uneori exagerat de prudentă, în relația cu Republica Moldova, în condițiile în care avem un 1.500.000 de cetățeni români în Republica Moldova, deci avem toată legitimitatea în a ne exprima și prezenta poziții cu privire la realitățile din Republica Moldova, însă n

„Cred că această încercare disperată a bolșevicilor de la Chișinău în a implica România în dezbaterea internă pe fondul tensiunilor create în regiune este una de prost gust, neinspirată și fac ceea ce știu mai bine, deformează realitatea și încearcă să creeze teme noi de discuție, fără a avea succes însă”, a adăugat europarlamentarul.oi am tratat-o ca pe un stat cu care avem o relație unică”, a continuat liderul PMP.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img