Europarlamentarul Tomac la Chișinău: Militez pentru crearea cât mai curând a unui spațiu comunicațional comun, astfel încât toate instituțiile media din România să poată fi prezente în R. Moldova, iar televiziunile și posturile de radio din Basarabia să aibă acces pe piața românească

0

Astăzi, mi-am reluat activitatea de care mi-a fost dor. De mai bine de un an nu am mai fost la Chișinău. Avem multe lucruri de făcut. Trebuie să fim alături de românii din R. Moldova. De această dată, mă aflu aici în cadrul unei delegații a Partidului Popular European, formată din deputați PNL și PMP în Legislativul de la Bruxelles și în Parlamentul României. Delegația este condusă de Rareș Bogdan. Prima întâlnire la Chișinău am avut-o cu doamna prim-ministru, Natalia Gavriliță. Am discutat despre cum poate, concret, susține Bruxelles-ul agenda proeuropeană a Guvernului R. Moldova, dar și despre ce trebuie făcut la București pentru a consolida legăturile dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac pe Facebook.

Am discutat, de asemenea, despre scumpirea energiei, problemă presantă nu doar la Chișinău, iar noi avem obligația să sprijinim Republica Moldova în acest sens.În ceea ce privește mass-media, personal, militez pentru crearea cât mai curând a unui spațiu comunicațional comun, astfel încât toate instituțiile media din România să poată fi prezente în R. Moldova, iar televiziunile și posturile de radio din Basarabia să aibă acces pe piața românească, mai spune Tomac.