spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Tomac: Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României

Europarlamentarul Tomac: Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României

-

Liderul PMP Eugen Tomac a transmis joi că Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României, fiind singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene. ”Este inacceptabil, ca din calcule politice interne, să fie blocat un proces european firesc”, mai spune liderul PMP. în intervenţia sa în Parlamentul European.

- Reclama -

”Singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene este Consiliul Uniunii Europene. Este inacceptabil, ca din calcule politice interne, să fie blocat un proces european firesc, prevăzut în tratat!”, a transmis liderul PMP.

Eugen Tomac menţionează că ”Guvernele şi ţările membre au dreptul să emită obiecţii faţă de politicile UE, dar nu au dreptul să interpreteze regulile în funcţie de interesele înguste ale fiecărui stat”, spune Eugen Tomac.

El precizează că Uniunea Europeană s-a dezvoltat pentru că a avut curaj şi viziune şi a răspuns la toate crizele prin care a trecut aplicând două măsuri: extindere şi mai multă integrare. ”Aşa trebuie să acţionăm şi acum, prin mai multă integrare şi evident extindere la est de Prut!”, mai afirmă preşedintele PMP:

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img