spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Terheș: Să ne așteptăm la un val de refugiați care va fi...

Europarlamentarul Terheș: Să ne așteptăm la un val de refugiați care va fi în creștere

-

Invadarea Ucrainei de catre Rusia, considerand modul cum a fost facuta, a pornit de la prezumptia rusilor ca in maxim 2 zile acestia cuceresc Kievul, schimba conducerea tarii iar apoi Ucraina este a lor. Acesta e motivul pentru care, inainte de invadare, rusii nu au atacat tinte de interes civile (retele de apa si gaz, turnuri de telefonie, televiziuni, etc). Nu doar ca si-ar fi ostilizat populatia civila, dar pentru a repara ulterior acele instalatii i-ar fi costat tot pe ei.Rusii au planuit si executat o actiune de invazie si ocupare rapida, cu costuri distructive minore pentru Ucraina, prezumand ca vor avea sprijinul populatiei iar armata ucraineana nu va opune rezistenta, ca in 2014.Cele doua prezumptii s-au dovedit a fi, insa, total false, afirmă europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

- Reclama -

Populatia nu i-a primit ca eliberatori ci extrem de ostil. Multi ucraineni luceraza in vest (de aceea cei mai multi refugiati pleaca intr-acolo) si nu mai pot fi pacaliti de propaganda ruseasca.Armata ucraineana nu s-a predat ca in 2014, ci lupta curajos pentru a-si apara tara. Avansarea convoaielor ruse se face foarte greoi, cu costuri enorme. In 8 ani armata ucraineana s-a perfectionat, dovedindu-se acum una redutabila.In aceste conditii, daca rusii vor considera ca nu vor putea ocupa Ucraina, sau costul pentru a o face va fi mare, vor incepe sa atace tinte civile la greu pentru a crea cat mai multe distrugeri, sperand ca vor ingenunchia tara si sparge moralul populatiei. Rusii au mai facut asta in Siria si Cecenia.In aceste conditii trebuie sa ne asteptam la un val de refugiati care va fi in crestere. De asemenea, Ucraina va trebui ajutata in aceasta criza umanitara, cauzata de invazia rusa., mai spune Terheș.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...