spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Terheș: Putin vrea să staționeze bombe atomice in Belarus

Europarlamentarul Terheș: Putin vrea să staționeze bombe atomice in Belarus

-

Putin vrea sa stationeze bombe atomice in Belarus!!!!!In timp ce toti se focalizeaza pe razboiul inceput de Putin in Ucraina, in Belarus are loc in acest weekend un referendum pentru modificarea Constitutiei, astfel:1. Sa se elimine clauza de “neutralitate nucleara” a tarii, ce a fost introdusa in constitutie de la declararea independentei republicii in 1991.2. Se vor da puteri sporite Adunarii Parlamentare (un fel de Soviet Suprem sau Mare Adunare Nationala), care va deveni „cel mai inalt reprezentant al democratiei” din Belarus si va avea dreptul de a numi si revoca judecatori.3. Adunarea Parlamentara va putea revoca presedintele, insa presedintele tarii este in acelasi timp si presedintele acestei adunari. Modificarile la Constitutie au fost publicate pe data de 27 decembrie 2021, cand deja Putin se pregatea de invadarea Ucrainei, afirma pe Facebook europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

- Reclama -

Conform celor mentionate la punctele 2 si 3, in Belarus nu va mai exista o separatie a puterilor in stat (nu ca pana acum ar fi fost efectiv, dar macar era de forma), toata puterea ajungand in mana unui singur om, in cazul de fata Lukashenko. Ei, acel/acest om va avea pe propriul teritoriu acum, nu doar trupe rusesti, dar si bombe atomice, mai spune Terheș.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...