spot_img
9.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Terheș o acuză de corupție pe Ursula von der Leyen

Europarlamentarul Terheș o acuză de corupție pe Ursula von der Leyen

-

Atitudinea Ursulei von der Leyen se înscrie perfect în definiția corupției ca fiind putere fără tragere la răspundere, dovadă fiind faptul că refuză și azi să publice contractele cu firmele de vaccinuri, a afirmat europarlamentarul Cristian Terheș în plenul Parlamentului European.

DISCURSUL LUI CRISTIAN TERHEȘ, 4 IULIE 2022:

- Advertisement -

„‘Corupția este putere fără tragere la răspundere’, a spus un expert în anti-corupție din Slovenia.

Atitudinea Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, în mod clar se potrivește acestei definiții a corupției.

- Advertisement -

Miliarde de doze de vaccin au fost cumpărate de Ursula von der Leyen pe baza unor contracte care nu au fost arătate în integralitate nici măcar membrilor Parlamentului European care ar trebui să verifice cum aceasta cheltuie banii oamenilor.

Aceste doze trebuie să fi costat zeci de miliarde de euro, dar acest lucru nu-l știm cu exactitate deoarece contractele nu sunt publicate integral.

Dacă asta nu este corupție, atunci ce este?

Ursula von der Leyen ia la rost statele membre UE pe tema statului de drept, dar ea este prima care nu e transparentă cu activitățiile sale și nici cu modul în care cheltuie banii oamenilor.

Solicit, așadar, dacă Ursula von der Leyen chiar crede în transparență, să publice integral contractele pe care le-a semnat cu companiile de vaccinuri pentru ca noi toți să știm cât au costat toate acestea. Mulțumesc.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img