spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Terheș despre jocurile cancelarului austriac

Europarlamentarul Terheș despre jocurile cancelarului austriac

-

Poziție interesantă a cancelarului austriac Karl Nehammer.Cancelarul austriac Karl Nehammer a postat pe Twitter două mesaje pe data de 16.12.2022 în care punctează „succesele” pe care le-a obținut cu privire la protecția granițelor după Consiliul European din ziua precedentă, unde fusese și Iohannis, scrie europarlamentarul Cristian Terheș pe Facebook.

CE MAI SUS’INE CRISTIAN TERHEȘ:

„Bulgaria are nevoie de sprijinul nostru deplin pentru protejarea frontierelor sale externe, după cum am subliniat și am solicitat ieri în cadrul Consiliului European. Faptul că Comisia Europeană este acum pregătită să pună la dispoziție fonduri suplimentare este un prim succes semnificativ.

Acum trebuie făcuți pași concreți și să urmeze măsuri concrete la nivelul UE. Sunt foarte încântat că, în cele din urmă, lucrurile s-au pus în mișcare în ceea ce privește problema importantă a protecției noastre comune a frontierelor externe”, scrie cancelarului austriac Karl Nehammer.

Am remarcat trei lucruri în aceste două mesaje ale sale:

1. În cele două postări acesta nu face referire la România, ci doar la Bulgaria.

2. Se laudă cu un succes, prin faptul că problema ridicată de el – cea a migrației – a fost pusă în discuție și recunoscută ca o problema de către Comisie.

3. Cere pași concreți viitori pentru combaterea migrației de la nivelul UE. Cu alte cuvinte, deja și-a pregătit argumentul fie pentru a putea accepta ulterior România și Bulgaria în Schengen, pe motiv că UE a făcut ce trebuie, fie pentru a nu ne accepta în Schengen, pe motiv că UE nu a făcut ce trebuie. În felul acesta el s-a scos din orice răspundere, dar s-a pus într-o poziție de win-win.

O poziție clară de câștig pentru el e că tema sa, cea a migrației, a fost pusă pe agendă.

În cazul în care va trebui să accepte intrarea României în Schengen, va spune că a făcut-o pentru că UE și-a făcut treaba la solicitarea sa. Deci iarăși iese câștigat.

În cazul în care va continua să se opună, va spune că el nu are o problemă cu România și/sau Bulgaria, doar că UE nu și-a făcut treaba. Iarăși iese câștigat (cel puțin în opinia sa) în țară, în fața propriului electorat.

Dacă vă uitați la pozițiile sale publice acestea urmează același mesaj. Pentru a-și atinge însă obiectivele politice meschine, cancelarul Karl Nehammer s-a folosit de România ca sac de box, ceea ce trebuie sancționat exemplar.

În concluzie, boicotul trebuie continuat contra tuturor firmelor cu capital austriac din România. Să explice acele firme cancelarului austriac ce greșeală a făcut încălcând drepturile României.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img