spot_img
-1.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul PNL Vlad Nistor, raportor alternativ al Grupului Partidului Popular European pentru...

Europarlamentarul PNL Vlad Nistor, raportor alternativ al Grupului Partidului Popular European pentru Turcia, a cerut continuarea reformelor menite să alinieze Turcia la acquis-ul comunitar și la standardele europene

-

În data de 13 octombrie, europarlamentarul Vlad Nistor a primit, pentru o întâlnire de lucru, în calitatea sa de raportor alternativ al Grupului Partidului Popular European pentru Turcia, o delegație a partidului de guvernământ de la Ankara – AKP.

Delegația turcă a fost compusă din trei oficiali: dl. Efkan Ala, președinte al deprtamentului de relații externe al AKP și fost ministru de interne al Republicii Turcia, dl. Zafer Sarıkaya, membru al Parlamentului Turciei si vicepreședinte pentru afaceri externe al AKP și dl. Ruhi Açıkgöz, președinte al reprezentanței AKP la Bruxelles.

Discuțiile s-au centrat pe stadiul actual al relațiilor UE-Republica Turcia, prezentate pe larg în raportul pe Turcia al Parlamentului European de anul acesta, pe care dl. Nistor l-a negociat, ca raportor PPE, cu celelelte grupuri politice. Delegația turcă si-a exprimat interesul de a continua negocierile de aderare la UE, de a extinde cooperarea politică și economică cu Uniunea și de a găsi împreună o soluție pe termen lung la problema migrației ce afecteaza ambele părți. Dl. Nistor a precizat faptul că Turcia este un partener foarte important pentru Uniunea Europeana, în special pe latura economică, dar și un foarte apropiat partener strategic și de securitate, prin apartenența sa la NATO. Eurodeputatul a cerut continuarea reformelor menite să alinieze Turcia la acquis-ul comunitar și la standardele europene, insistând pe armonizarea legislației pe drepturile omului din Turcia cu cea a UE. 

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială