spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul PNL Vlad Nistor: Doamna Țihanouskaia devine, pe zi ce trece, tot...

Europarlamentarul PNL Vlad Nistor: Doamna Țihanouskaia devine, pe zi ce trece, tot mai politician

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL

- Reclama -

Doamna Țihanouskaia devine, pe zi ce trece, tot mai politician.Doamna Țihanouskaia a înțeles că discursul domniei sale din Parlamentul European de anul acesta trebuie să aducă și rezultate concrete, nu numai solidaritatea deputaților, exprimată prin aplauze prelungite.

Doamna Țihanouskaia a început prin a enumera ororile comise în 2021 de către guvernul impostorului Lukașenka (așa cum l-a denumit vorbitoarea, atâta timp cât acesta a uzurpat calitatea prezidențială cu peste un an în urmă). În 2020, Parlamentul European acordase Premiul Saharov unui grup reprezentativ de lideri ai opoziției din Belarus.

Realitatea actuală este însă cu mult mai cruntă decât acum un an; rata arestărilor, brutalitatea și crimele comise de regim sunt cu mult mai mari și mai bine organizate.

Proaspătul politician belarus nu se oprește aici. 

Cu eleganță și aparentă considerație, atrage atenția (destul de apăsat) asupra felului în care, în ultimul an, Europa a abandonat sprijinirea opoziției din statul vecin în lupta sa pentru democrație.

Revenind la sentimente mai prietenoase, Sviatlana Țihanouskaia mulțumește Uniunii și încheie prin deja tradiționalul ) Trăiască Europa, trăiască Belarus!. Sala aplaudă îndelung.

Acest exercițiu, după părerea mea, exprimă solidaritatea umană și democratică a unei Europe a valorilor cu suferințele majorității societății belaruse, sub cizma dictatorului Lukașenka.

Dar este mai mult decât atât; Parlamentul European recunoaște limitele autorității sale, chiar dacă el este depozitarul voinței liber exprimate a celor 450 milioane de cetățeni europeni.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...