spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu anunță măsuri concrete pentru agricultură după o discuție cu comisarul...

Europarlamentarul Motreanu anunță măsuri concrete pentru agricultură după o discuție cu comisarul european

-

Astăzi am participat în cadrul Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European la un schimb de opinii cu comisarul Wojciechowski cu privire la situația actuală de pe piețele agricole din UE în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

Parlamentul European a trimis deja Comisiei Europene numeroase scrisori în care propune inițiative și solicită măsuri urgente pentru a reduce impactul războiului asupra producției și a pieței, dar și pentru a asigura siguranța agro-alimentară. Ca răspuns la solicitările noaste, Comisia Europeană va publica pe 23 martie o comunicare cuprinzând un pachet larg de măsuri.Comisarul european responsabil pentru agricultură a prezentat 4 măsuri concrete:1. Intervenție sectorială privind carnea de porc.2. Mobilizarea a 500 milioane euro din rezerva de criză pentru a susține fermierii europeni și o viitoare mobilizare de 1,5 miliarde euro.3. Derogări pentru ca terenurile în pârloagă, neutilizate la producție, să reintre în circuitul agricol, în special pentru culturile proteice.4. Posibilitatea acordării de ajutoare de stat agricultorilor.Comisia Europeană prevede și acordarea de sprijin pentru achiziția îngrășămintelor și încurajează aplicarea gunoiului de grajd.Pentru a susține agricultura din Ucraina, s-ar putea încerca livrarea de combustibil pentru alimentarea utilajelor în perioada de semănare a terenurilor, mai spune Motreanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...