spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu: Am adoptat, în Parlamentul European, o nouă reglementare pentru a...

Europarlamentarul Motreanu: Am adoptat, în Parlamentul European, o nouă reglementare pentru a proteja infrastructura esențială a UE

-

Am adoptat, în Parlamentul European, o nouă reglementare pentru a proteja infrastructura esențială a UE.Vor fi introduse norme minime armonizate pentru evaluările riscurilor și strategiile naționale de reziliență, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

ℹ Noile norme se vor aplica în 11 sectoare: energia, transporturile, serviciile bancare, infrastructura pieței financiare, infrastructura digitală, apa potabilă și apa reziduală, alimentele, sănătatea, administrația publică și spațiul.

ℹPotrivit noilor norme, țările Uniunii vor trebui să adopte strategii naționale de reziliență, iar comunicațiile transfrontaliere vor trebui efectuate prin puncte unice de contact desemnate în fiecare țară a UE.

ℹ Statele membre ar trebui să sprijine entitățile critice să își consolideze reziliența, în special pe cele care se califică drept întreprinderi mici sau mijlocii (IMM-uri).

ℹ În cazul în care este necesar și justificat de obiective de interes public, statele membre ar trebui să fie în măsură să furnizeze resurse financiare entităților critice, fără a aduce atingere normelor aplicabile privind ajutoarele de stat.

ℹ Entitățile critice ar trebui să notifice autorităților competente ale statelor membre, cât mai rapid posibil în mod rezonabil în circumstanțele date, dar, în orice caz, nu mai târziu de 24 de ore, orice incident care le perturbă în mod semnificativ sau care are potențialul de a le perturba în mod semnificativ operațiunile.

ℹ Autoritatea competentă ar trebui să informeze publicul cu privire la un astfel de incident în cazul în care consideră că ar fi în interesul public să facă acest lucru. Autoritatea competentă ar trebui să se asigure că entitatea critică în cauză îi informează pe utilizatorii serviciilor sale care ar putea fi afectați de un astfel de incident cu privire la incident și, după caz, cu privire la măsurile de siguranță sau de remediere posibile.

ℹ Actul normativ stabilește obligații ale statelor membre de a lua anumite măsuri menite să asigure furnizarea continuă pe piața internă a serviciilor esențiale pentru menținerea funcțiilor societale sau a activităților economice vitale.

ℹ În cazul în care un incident are sau ar putea avea un impact semnificativ asupra entităților critice sau asupra continuității furnizării de servicii esențiale în mai mult de trei state membre, statele membre se asigură că entitățile critice în cauză notifică astfel de incidente Comisiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img