spot_img
20.6 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu: 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗲𝗿𝗮𝗺𝗯𝘂𝗿𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿...

Europarlamentarul Motreanu: 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗲𝗿𝗮𝗺𝗯𝘂𝗿𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗮

-

În comisiile de specialitate din Parlamentul European, lucrăm în această perioadă la noul instrument REPowerEU, menit să răspundă situației dificile și perturbărilor cauzate pe piața energiei de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, afirmă europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

REPowerEU va completa acțiunile finanțate de UE în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie și stocarea energiei printr-un set de măsuri de economisire a energiei, de diversificare a aprovizionării și de accelerare a tranziției Europei către o energie curată.

ℹ️ Diversificarea aprovizionării cu gaze va fi realizată prin creșterea volumului importurilor de gaz natural lichefiat (GNL) și a importurilor prin gazoducte de la alți furnizori decât Rusia, precum și prin sporirea producției biometanului obținut din deșeuri organice și din reziduuri agricole și forestiere, precum și a producției de hidrogen din surse regenerabile sau produs din energie nucleară.

ℹ️ Economiile de energie vor fi obținute la nivelul gospodăriilor, al clădirilor, al transporturilor și al industriei, precum și la nivelul sistemului energetic, prin creșterea eficienței energetice.

ℹ️ Finanțarea în valoare de 20 de miliarde de euro va proveni din licitarea de certificate din Rezerva pentru stabilitatea pieței a sistemului EU ETS.Suma va fi distribuită statelor membre sub formă de sprijin financiar nerambursabil în cadrul Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR), unde fiecare țară UE va adăuga un nou capitol – REPowerEU.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...