spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu: 𝐄𝐌𝐀 𝐚 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐯𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧 𝐚𝐧𝐭𝐢-𝐂𝐨𝐯𝐢𝐝-𝟏𝟗

Europarlamentarul Motreanu: 𝐄𝐌𝐀 𝐚 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐯𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧 𝐚𝐧𝐭𝐢-𝐂𝐨𝐯𝐢𝐝-𝟏𝟗

-

Tehnologia de fabricare a vaccinului Nuvaxovid este diferită de cele folosite la vaccinurile deja autorizate pe scară largă în UE și în lume. Spre deosebire de tehnologia ARN mesager din vaccinurile Pfizer și Moderna, tehnologia segmentului proteic este folosită de mai mult timp la fabricarea altor vaccinuri. Nuvaxovid este destinat persoanelor peste 18 ani, iar concluziile studiilor clinice arată că noul vaccin îndeplineşte criteriile UE pentru eficacitate, siguranţă şi calitate, afirmă pe facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

În conformitate cu planul UE de monitorizare a siguranței vaccinurilor COVID-19, Nuvaxovid va fi îndeaproape monitorizat. Producătorii de vaccinuri sunt obligați să furnizeze rapoarte lunare de siguranță și să efectueze studii pentru a monitoriza siguranța și eficacitatea vaccinurilor pe măsură ce sunt utilizate de către public. În plus, studii independente ale vaccinurilor COVID-19, coordonate de autoritățile UE, vor oferi mai multe informații despre siguranța pe termen lung și beneficiile vaccinului pentru populație.In urma aprobării de către statele membre și pe baza propriei analize, Comisia Europeană a decis să acorde Nuvaxovid autorizația condiționată de introducere pe piață. Pe baza autorizației de introducere pe piață condiționată, laboratorul Novavax va livra către UE până la 100 de milioane de doze începând cu primul trimestru al anului 2022. Statele membre vor putea să achiziționeze încă 100 de milioane de doze în cursul anilor 2022 și 2023. Sosirea primelor doze este așteptată în primele luni ale anului 2022, iar, pentru primul trimestru, statele membre au comandat aproximativ 27 de milioane de doze, mai spune Motreanu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...