spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Zonele rurale sunt fundamentale pentru siguranța și securitatea noastră...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Zonele rurale sunt fundamentale pentru siguranța și securitatea noastră alimentară

-

Conferința Pactului rural, anunțată în Planul de acțiune pentru zonele rurale ale UE, începe acum la Bruxelles.Decidenți de la toate nivelurile, inclusiv autorități locale, părți interesate sociale și economice, participă împreună la conceperea guvernanței Pactului rural pentru realizarea viziunii pe termen lung pentru zonele noastre rurale.Acest Pact va constitui un cadru pentru cooperare, va sprijini accesul la finanțare și va contribui la o mai mare vizibilitate a zonelor rurale, țănând seama de nevoile specifice ale diverselor zone rurale ale Europei.Alături de colegii din EPP Group in the European Parliament, sprijin în totalitate viziunea până în 2040 pentru zonele rurale. Zonele rurale sunt fundamentale pentru siguranța și securitatea noastră alimentară. Potențialul lor de generare de energie din surse regenerabile, de combatere a schimbărilor climatice și de menținere a biodiversității este de neînlocuit, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

- Advertisement -

Uniunea Europeană își propune eliminarea decalajului urban-rural, revitalizarea zonelor rurale și reînnoirea generațională ale acestora. Viziunea pe termen lung pentru zonele rurale are patru componente specifice pentru ca zonele rurale să devină:

✅mai puternice, prin capacitarea comunităților, îmbunătățirea accesului la servicii de bază și facilitarea inovării sociale;

- Advertisement -

✅mai conectate atât în ceea ce privește transportul, cât și a accesului digital;

✅mai reziliente, prin conservarea resurselor naturale și ecologizarea activităților agricole pentru a contracara schimbările climatice. Reziliența socială presupune oferirea accesului la cursuri de formare și la locuri de muncă de calitate;

✅mai prospere, prin diversificarea activităților economice și îmbunătățirea valorii adăugate a activităților agricole, agroalimentare și a agroturismului.

Am depus deja numeroase amendamente în Comisia AGRI pentru raportul referitor la „O viziune pe termen lung privind zonele rurale din UE”, iar astăzi am votat favorabil avizul Comisiei pentru dezvoltare regională REGI pe această temă.

Zonele rurale acoperă 80% din teritoriul UE și găzduiesc 137 milioane de persoane, reprezentând aproape 30% din populația Uniunii Europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img