spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Programul pentru finanțarea fermierilor a devenit operațional

Europarlamentarul Dan Motreanu: Programul pentru finanțarea fermierilor a devenit operațional

-

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥.Programul este desfășurat de CEC Bank în parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), anunță europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

- Reclama -

DETALIILE DATE DE DAN MOTREANU:

ℹ️ Prin creditele acordate, se pot obține sume egale cu de 2,7 ori subvenția anuală oferită de Agenția Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru cultivarea suprafețelor (90% din subvenția pe fiecare an).

ℹ️ CEC Bank sprijină accesul la finanțare al fermierilor, care vor putea accesa credite extinse, cu costuri avantajoase și cu un mecanism de garantare de stat. Accesul la finanțări este facilitat de garanțiile acordate de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

ℹ️ Finanțările au o dobândă avantajoasă iar comisionul de acordare este perceput o singură dată. Banca nu percepe comision de administrare. Garanțiile FGCR pot acoperi până la 80% din valoarea finanțărilor.

ℹ️ Creditele sunt acordate fermierilor care cultivă suprafețe agricole mari, de minim 50 de hectare și au un istoric de cel puțin 2 ani, în ceea ce privește încasarea subvențiilor și finanțărilor de la APIA.

ℹ️ Fermierii care nu se încadrează în aceste categorii pot solicita credite care poate ajunge până la 500.000 de lei pentru capital de lucru și un milion de lei pentru investiții. FGCR acordă garanții în favoarea instituțiilor finanțatoare cu care are încheiate convenții de lucru pentru garantarea acestor credite.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img