spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Primăriile din România au posibilitatea să acceseze fonduri europene...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Primăriile din România au posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru a finanța producția de energie din surse regenerabile

-

Primăriile din România au posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru a finanța producția de energie din surse regenerabile, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică ghidurile solicitantului pentru autoritățile publice locale care vor să investească în producția de energie din surse regenerabile.

ℹ️ Bugetul alocat acestui tip de investiții este de 500 milioane euro, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

ℹ️Explozia prețurilor la energie a demonstrat importanța investițiilor în surse regenerabile, precum energia eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală sau cea hidraulică.

ℹ️ Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent.

ℹ️ Măsura vizează creşterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, precum și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă generate de sectorul energetic.

ℹ️ Vor fi oferite două categorii de granturi:

« pentru consumul propriu, granturile sunt între 500.000 de euro și 5.000.000 de euro;

« pentru proiecte care permit comercializarea energiei verzi obținute, valoarea granturilor este între 5.000.000 de euro și 15.000.000 de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...